Γ. Φραγγίδης: η καλοκαιρινή ανεμελιά της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την υγειά

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΤΕ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

«Η καλοκαιρινή ανεμελιά της Κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την Υγεία»

 

Αρχές Αυγούστου και η υγειονομική κρίση της πανδημίας συνεχίζεται σαν ένα έργο με αρκετά επεισόδια. Η γρήγορη διάδοση της μετάλλαξης Όμικρον 5 οδήγησε σε χιλιάδες κρούσματα και σε υψηλό ποσοστό επαναλοιμώξεων, περίπου 20%.

Η εικόνα αυτή δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για την περίοδο του φθινοπώρου, η οποία εστιάζεται στην ανάγκη προστασίας με κάθε τρόπο των ηλικιωμένων και των ευάλωτων,που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η αντίληψη ότι η πανδημία τελείωσε πρέπει να εγκαταλειφθεί, γιατί είναι λαθεμένη και επικίνδυνη. Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όλα τα σενάρια με τις νέες παραλλαγές υποδηλώνουν πως το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος στο μέλλον είναι πιθανό.

Η τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στη χώρα μας έδειξε ότι τα νέα κρούσματα παραμένουν υψηλά στα 122.230, οι διασωληνωμένοι είναι 138, ενώ 355 – σημαντικά αυξημένος -παρουσιάζεται ο αριθμός των θανάτων, χωρίς να υπολογίζεται η τεράστια κρυφή διασπορά,η οποία δεν φαίνεται στα τεστ.

Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται, η κυβέρνηση συνεχίζει να αδρανεί, επιλέγοντας την τακτική του «βλέποντας και κάνοντας», αφήνοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποστελεχωμένο και χωρίς επιχειρησιακό πρόγραμμα.

Ζούμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε με την πανδημία, χωρίς να γνωρίζουμε με όλες αυτές τις μεταλλάξεις, αν το φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχονται θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα. Αν το πρόβλημα του Long Covid, που είναι μία πανδημία μέσα στην πανδημία, θα ενταθεί με μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία και τη ζωή των πολιτών.

Επιβάλλεται να μην εφησυχάζουμε, να οργανωθούμε έγκαιρα και όχι «στο παραπέντε» στα θέματα στελέχωσης και λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να πληροφορούμε και να ενθαρρύνουμε τους πολίτες για τη χρήση όλων των γνωστών μέτρων προστασίας, πριν δημιουργηθούν δύσκολες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Προηγούμενο άρθροΔ. Μάντζος: καμιά πατρωνία, καμιά παρέμβαση ας ξανασυστηθούμε…
Επόμενο άρθροΕργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 3 (Θεσσαλονίκης-Πυλαίας-Πανοράματος-Διασταύρωση προς Χορτιάτη) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας