Φύσιν φυγείν αδύνατον – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο σπουδαίος ηθοποιός και πνευματικός άνθρωπος Σταμάτης Φασουλής, μετά την ομιλία του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, είπε με μα πρόταση τα πάντα: Όσους ρόλους έχει παίξει ο Τσίπρας εδώ και 4,5 χρόνια, δεν τους έχω παίξει εγώ  σε 40!!! Σε μια πρόταση αποτύπωσε/ ξεβράκωσε τον μέγα λαϊκιστή και θιασάρχη του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα λέγαμε και χθες. Ο Τσίπρας είναι εθισμένος ψεύτης και… φύσιν φυγείν αδύνατον!

Είναι ο άνθρωπος που δημιουργεί μια εικονική πραγματικότητα και μετά ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η… αλήθεια! Τα ίδια έγιναν και στη Θεσσαλονίκη. Όπου μάθαμε ότι η κυβέρνησή του είχε κάνει πρόταση στους δανειστές  και… πέτυχε τη μείωση των πλεονασμάτων, με δέσμευση σε εγγυοδοτικό λογαριασμό 5,5 δισ. από τα 37 του «μαξιλαριού».

Η αλήθεια είναι ότι όντως το είχε αναγγείλει προεκλογικά. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι είχε βρει τοίχο! Αν δεν είχε βρει θα είχε χαλάσει ο κόσμος από τους πανηγυρισμούς. Άλλωστε ούτε ο Τσακαλώτος είχε ενημερώσει τον Σταϊκούρα για κάτι τέτοιο.

Και τι είπε στη ΔΕΘ ο θρασύς αυτός άνθρωπος; Είπε ως αποδεικτικό επιχείρημα ότι είχε… μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα ότι οι δανειστές δεν είχαν αντίρρηση… αφού αν είχαν θα το έλεγαν δημοσίως! Αλλά δεν είπαν τίποτα!!!

Καταλαβαίνετε λοιπόν θράσος και παραμύθι; Θράσος γιατί μας δουλεύει μέσα στα μάτια μας και παραμύθι επειδή ο ESM είχε φροντίσει να το ξεκόψει δημοσίως. Δυο ημέρες προ των εκλογών, εκπρόσωπός του μιλώντας στο Bloomberg, διεμήνυσε: «Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: Ο συμφωνημένος στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος είναι 3,5% του ΑΕΠ»!

Παρ’ όλα αυτά ο Τσίπρας επέμενε χθες ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5%, δηλαδή 1% ετησίως, χωρίς να χρειάζεται διαπραγμάτευση»! Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι… απέρριψε το σχέδιο που ήταν «βέβαιο ότι το 2020 θα είχαμε στόχο 3,5%, άρα δύο δις ελαφρύνσεις, αλλά με απόλυτη ευθύνη της ΝΔ πηγαίνουμε πάλι στο 3,5%»!

Το ανωτέρω είναι προφανώς αυτό που γράψαμε και στην αρχή. Φύσιν φυγείν αδύνατον.

Ξέρετε κάτι; Ο ψεύτης τις περισσότερες φορές ξεχνάει τι ψέματα λέει με αποτέλεσμα να γίνεται συχνά … ρόμπα! Όπως στη ΔΕΘ που ακούσαμε τον Τσίπρα να λέει ανερυθρίαστα ότι  «πρέπει να υπόσχεσαι αυτά που μπορείς να κάνεις, παρά να δημιουργείς προσδοκίες»!!! Προφανώς έχει ξεχάσει τις υποσχέσεις για τα σκισμένα μνημόνια, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τα νταούλια που θα έπαιζε και θα χόρευαν οι αγορές κι η Μέρκελ…

Είπε κι άλλα: Ότι το 2018 στην Ελλάδα είχαμε ρεκόρ επενδύσεων, ότι η επένδυση στο Ελληνικό είχε ωριμότητα 90% κι ότι το μετρό τη Θεσσαλονίκης ήταν έτοιμο! Προφανώς  θα εννοούσε τους μουσαμάδες!

Έκανε και κάτι άλλο. Πιο επικίνδυνο από τα ψέματα και τα παραμύθια. Αφού δεν μπορεί πια να τορπιλίσει τις εμβληματικές επενδύσεις, δημιουργεί περιβάλλον σκανδάλων και διαπλοκής αναφορικά με την χρηματοδότηση τους. Τι είπε ο πιο αγράμματος κι αμόρφωτος πρωθυπουργός (πρώην πια) που είχε η Ελλάδα; Είπε (απευθυνόμενους σε αγράμματους οπαδούς του) ότι ο… Μητσοτάκης προετοιμάζει  το έδαφος για ευνοϊκή δανειοδότηση της Lamda Development, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους που ανακεφαλαιοποίησαν τις τράπεζες» … Δηλαδή λέει στους αγράμματους ότι… πήραν τα λεφτά μας και τα δίνουν στον Λάτση.

Φυσικά για εκείνον  και για το κοινό στο οποίο απευθύνεται, δεν έχει σημασία αν  αυτή είναι η δουλειά των τραπεζών, να δανειοδοτούν επενδύσεις. Σημασία έχει κάθε τι να το σπιλώνουν με άρωμα σκανδάλου.

Όμως αν αυτό είναι σκανδαλώδες, το ίδιο ένοχος παρομοίου σκανδάλου είναι κι ο  Τσίπρας. Επί πρωθυπουργίας του η Fraport χρηματοδοτήθηκε/δανείστηκε  με 1 δις ευρώ, για την παραχώρηση και αξιοποίηση των 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων – «με λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων που ανακεφαλαιοποίησαν τις τράπεζες», όπως θα έλεγε ο ίδιος. Το αναφέρω για να καταδείξω την απόλυτη ανοησία! Που υποτιμά την αντίληψη της ελληνικής κοινωνίας. Η οποία, όπως πιστεύει ο Τσίπρας, δεν θ’ αντιληφθεί το σχέδιο για συστηματικό τορπιλισμό της ελληνικής οικονομίας. Και δη σε μια εποχή που για επενδύσεις έχει ανάγκη συναίνεσης, ηρεμίας και σταθερότητας…

Η όλη παρουσία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη ίσως να ήταν ένα αδιάφορο γεγονός για όλους. Μα με όσα είπε προκάλεσε τη νοημοσύνη μας. Λες και δεν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός μέχρι πριν δυο μήνες.

Σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι μέγας χορηγός του Κυριάκου, αλλά ταυτοχρόνως αποτελεί νάρκη για τη χώρα…