Φυγή προς τα εμπρός με μεταρρυθμιστικό κρεσέντο – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν λίγο καιρό, γράφαμε εδώ στην καθημερινή μας «συζήτηση», ότι δεν είναι δυνατόν να απασχολούνται χιλιάδες χιλιάδων αστυνομικοί στη φύλαξη πολιτικών, δημοσίων προσώπων εν γένει, καθώς και επιχειρηματιών, την ώρα που η αστυνόμευση υστερεί, η Τροχαία είναι ανύπαρκτη και γενικά το αίσθημα της ασφάλειας δεν είναι ότι καλύτερο.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Συνεπώς, μόνο ικανοποίηση δημιουργεί η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αποσύρονται 2,5 χιλιάδες αστυνομικοί από τέτοιες υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθούν στους δρόμους. Μακάρι τι επόμενο βήμα να είναι ο εκσυγχρονισμός της αστυνομικής εκπαίδευσης, προκειμένου η κοινωνία να αισθανθεί ασφαλέστερη.

Πριν λίγο καιρό, γράφαμε εδώ στην καθημερινή μας «συζήτηση, ότι μετά τις εκλογές και με την απουσία αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση έδειξε να λειτουργεί «νωχελικά» κι ίσως με πρόσωπα που εξυπηρετούν εσωτερικές ισορροπίες της ΝΔ, παρά τη φυγή της Ελλάδας μπροστά.

Συνεπώς, μόνο ικανοποίηση δημιουργεί η αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης έχει γνώση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Εξ ου κι αναφέρθηκε σε ριζικό επανασχεδιασμό για το αύριο, δηλαδή σ’ ένα restart.

Συστηματικά, εδώ και χρόνια, εδώ στην καθημερινή μας «συζήτηση» , αναφέρουμε την αναγκαιότητα γρήγορων κι εμβληματικών μεταρρυθμίσεων. Δεν μπορεί η Ελλάδα να συναντήσει το μέλλον της, με τη σημερινή εικόνα του κράτους, των υπηρεσιών του ή και σημαντικού μέρους έμψυχου δυναμικού του δημόσιου τομέα. Δεν μπορεί να κινείται με αραμπά, την εποχή της ταχυδυναμικής.

Συνεπώς, μόνο ικανοποίηση δημιουργεί η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη για «Μεταρρύθμιση παντού» ! Εξαιρετική προτροπή, εμβληματικό σύνθημα! Τον ψήφισαν γι αυτό οι Έλληνες από το 2019, το επανέλαβαν το 2023 κι οφείλει να το πράξει, ακόμη κι αν δεν τον βοηθά το, εν πολλοίς, αποστεωμένο κόμμα του.

Είναι σημαντικά όσα ανέφερε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός και θα έχουμε χρόνο να τα σχολιάσουμε και να τα κρίνουμε. Ακόμη και να κρατήσουμε επιφυλάξεις, αναφορικά  με το αν θέλουν να «σπάσουν αυγά» υπουργοί και βουλευτές, απέναντι σε οικονομικούς θύλακες και ομάδες συμφερόντων.

Όμως, αυτά και πολλά άλλα, πρέπει να γίνουν συνείδηση στους πάντες και κυρίως στους υπουργούς της κυβέρνησης. Οι καιροί επιτάσσουν ταχύτητα και κυρίως δεν επιτρέπουν την παραμικρή επανάπαυση ή τις προσωπικές πολιτικές.

Εδώ είμαστε, εδώ θα είμαστε… Να λέμε και να επισημαίνουμε αβελτηρίες και …ανοησίες… Μα και τη φυγή προς τα εμπρός…

Εκτός αν μας …ξεδοντιάσει ο Πολάκης δια του  Κασσελάκη…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΝ. Δένδιας: Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην υπηρεσία της κοινωνίας