Φθηνότερο σιτηρέσιο για τους κτηνοτρόφους αν η τιμή της σόγιας κλειδώσει χαμηλά

Η τιμή της σόγιας θα καθορίσει αν θα πέσουν οι τιμές των ζωοτροφών ή όχι, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛ.ΒΙ.Ζ Βασίλης Χαλκίδης, της μεγάλης βιομηχανίας ζωοτροφών που εδρεύει στο Πλατύ Ημαθίας,  καθώς είναι το βασικό συστατικό για την παραγωγή σιτηρεσίων και επομένως καθοριστικό για τις τιμές τους.

Όλες οι βιομηχανίες ζωοτροφών περιμένουν τις εξελίξεις που σημειώνονται στις αγορές, ώστε να σταθεροποιηθεί η τιμή της σόγιας και ευχή όλων είναι να κλειδώσει η τιμή σε χαμηλά επίπεδα, πράγμα που θα δώσει τη δυνατότητα στις βιομηχανίες να πωλούν χαμηλότερα και στους κτηνοτρόφους να ρίξουν το κόστος παραγωγής.

Όλα αυτά βέβαια αφορούν μελλοντικές πωλήσεις για τις βιομηχανίες ζωοτροφών, καθώς η σόγια που επεξεργάζονται για να παράγουν ζωοτροφές, είναι αγορασμένη με παλιές και ακριβότερες τιμές. Άρα η αγορά θα απορροφήσει αργότερα την μείωση της τιμής, ενώ φαίνεται ότι καθοριστικό ρόλο για την πτώση της τιμής της έπαιξαν τα πολιτικά γεγονότα και το γεγονός ότι η αμερικανική σόγια δεν απορροφήθηκε όσο περίμεναν από τις Ευρωπαϊκές και Ασιατικές αγορές.

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Εξαίρετη η μουσικοχορευτική παράσταση “..πάει καιρός” της Εστίας Ρουμλουκιωτών – βίντεο – φωτό
Επόμενο άρθροΤα ανέκδοτά μας: Έβαλε σκουλαρίκι… – Ερωτευμένοι συμμαθητές…