Φρόσω Καρασαρλίδου: Η δυναμική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας σε αποκλειστική συνέντευξη. – βίντεο

Αγωνίστρια πρώτης γραμμής από μικρή ηλικία, δημιουργική και  εργατική, επιχειρηματίας, σύζυγος και μητέρα. Είναι η μοναδική γυναίκα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας σήμερα, Φρόσω Καρασαρλίδου. Τη Ναουσαία -με καταγωγή από το Γιαννακοχώρι- πολιτικό συναντήσαμε στο ξενοδοχείο ΒΕΡΟΙΟΠΟΛΙΣ, στο περιθώριο της ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε με δική της πρωτοβουλία για την καλλιέργεια του ακτινιδίου στην Ημαθία.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Δείτε την συνέντευξη στο βίντεο:

Χωρίς διάθεση και ίχνος υπεκφυγής, μας μίλησε για την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ της τελευταίας τετραετίας, αλλά και για αυτή του αύριο όπως θα πορευθεί μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και αιτιολογώντας την πτώση του κόμματός της, εστίασε στο αρνητικό αντίκτυπο που είχε στο λαό η περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση από την αρχή ακολούθησε φίλοαγροτική πολιτική που σίγουρα δεν έχει φτάσει ακόμη στα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου. Υπάρχουν ακόμη στόχοι που έχουν τεθεί αλλά απαιτείται χρόνος για την επίτευξή τους.

Υποστηρίζει δυναμικά την ανάπτυξη των καλλιεργειών μέσω των Γεωργικών Συνεταιρισμών, αφού πλέον μετά το ρωσικό εμπάργκο και τα μνημόνια ο αγροτικός κόσμος παρουσιάζεται αποδυναμωμένος. “Πρέπει με αυτό τον τρόπο τα προϊόντα μας να φτάσουν στη Βόρεια Ευρώπη αποκτώντας το ανάλογο brand name και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τον τομέα της Υγείας ανέφερε: “Το 2015 όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση, η Δημόσια Υγεία βρισκόταν υπό κατάρρευση. Εμείς προχωρήσαμε όσο μας το επέτρεψαν οι δυνάμεις μας και βάσει των συνθηκών σε προσλήψεις ικανού αριθμού ιατρών και νοσηλευτών. Επενδύσαμε στο πλάνο ασφάλισης των πολιτών μας όπου τακτοποιήθηκαν 2,5 εκατομμύρια περίπου άτομα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό τόσο για την ίδια όσο και για την παράταξή της.