Φινλανδία: Η αρχή ενέργειας της χώρας προειδοποιεί ότι φέτος τον χειμώνα έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι για διακοπές στην ηλεκτροδότηση

 Ο κίνδυνος μικρών σε διάρκεια διακοπών στην ηλεκτροδότηση αυξήθηκε στη Φινλανδία λόγω της αβεβαιότητας στην εγχώρια παραγωγή και τις εισαγωγές από το εξωτερικό, ανέφερε σήμερα η αρχή ενέργειας της Φινλανδίας.

 

«Η επάρκεια ηλεκτρισμού στη Φινλανδία είναι περισσότερο αβέβαιη σε σχέση με πριν για τον ερχόμενο χειμώνα», ανέφερε η Αρχή Ενέργειας σε ανακοίνωσή της.

«Πολλές ταυτόχρονες διακοπές στην εγχώρια παραγωγή ή τις συνδέσεις μεταφοράς μπορεί να οδηγήσουν σε ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμα με μικρή προειδοποίηση», ανέφερε.

Η εταιρία διαχείρισης του εθνικού δικτύου στη Φινλανδία, η Fingrid, έχει επίσης προειδοποιήσει για πιθανές διακοπές ρεύματος αυτό τον χειμώνα, εν μέρει λόγω της αβεβαιότητας για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του νέου πυρηνικού αντιδραστήρα Olkiluoto 3.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΓαλλία – Κορονοϊός: Ανοσολόγος προειδοποιεί για έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 λόγω νέας παραλλαγής της μετάλλαξης Όμικρον
Επόμενο άρθροΡωσία: Ο ΥΠΕΞ Λαβρόφ κατηγορεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι συμμετέχουν απευθείας στον πόλεμο στην Ουκρανία