Φαντάζονται κυβέρνηση… ειδικού σκοπού με… Βενιζέλο – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γράφουμε συχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι η Αριστερά γενικότερα δεν αποτελούν κανονικότητα. Είναι ένα κόμμα στο οποίο ευδοκιμεί η συνεχής τάση για ένταση, εκτόξευση λάσπης και μίσους , δολοπλοκίες, ίντριγκες, πολιτικός και κοινωνικός αναλφαβητισμός. Ευδοκιμεί και κυριαρχεί η κομματική επιβίωση, ακόμη και από την επιβίωση ή πρόοδο της Ελλάδας. Κυριαρχεί  η συνεχής επιδίωξη ακόμη και κτυπημάτων κάτω από τη μέση στον αντίπαλο, προκειμένου να τον εξουδετερώσουν. Άλλωστε το  δόγμα ΣΥΡΙΖΑ και Αριστεράς το έχει διατυπώσει με τον καλύτερο τρόπο η επίδοξος διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα, Έφη Αχτσιόγλου, που έχει πει ότι η «κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά».

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προχθές ο Αλέξης Τσίπρας που κατά τα άλλα εμφανίζεται θεσμικός, μας είπε ότι δεν ξαναπατάει στη Βουλή αν ο Μητσοτάκης δεν κάνει εκλογές σε τρεις εβδομάδες. Δηλαδή κλωτσιά στον ιερό ναό της Δημοκρατίας! Πόση αντίφαση, ε;

Μετά μας είπε το ανήκουστο : « Δημοκρατία ή εκτροπή; Δε θα απαντήσουν 156 βουλευτές αλλά 10 εκατ. Έλληνες (…) Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας στο λαό»!

Κι ύστερα κι άλλη κατρακύλα.  Πήγε στο Περιστέρι και τόνισε: «Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή»; Προσπερνώντας ότι την εκτροπή την κάνει εκείνος με τις αποφάσεις του και λησμονώντας ηθελημένα ότι αυτό που εκείνος αποκαλεί εκτροπή ήταν νόμιμες επισυνδέσεις και δη με τη βούλα της Δικαιοσύνης.

Το βέβαιο είναι ότι το όποιο δίκαιο, δεν κρίνεται στα πεζοδρόμια και στους δρόμους. Ούτε εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Ούτε αμφισβητώντας την πλειοψηφία.

Δηλαδή αύριο θα μας πούμε ότι δεν αναγνωρίζουν την ψήφο του λαού; Κι έπειτα τι; Πορεία στο Σύνταγμα, φωτιά κι αντάρα; Κι εκφυλισμός της Δημοκρατίας;

Αυτά και πολλά άλλα, θολώνουν κι άλλο την ήδη θαμπή εικόνα του Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε ήρθε κι άλλη επιβεβαίωση αυτής της εικόνας του από την νέα δημοσκόπηση της Marc για τον Αντ1, που δείχνει τη διαφορά όπως περίπου όλοι. Στο  7,5%!

Μέσα σ’ αυτό το τοξικό περιβάλλον που δημιουργεί και καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και το παρασκήνιο. Με πολιτικούς που δεν έχουν αντιληφθεί ότι είναι παρελθόν κι αναζητούν εναγωνίως επιστροφή σε θώκους, με δικαστικούς που παριστάνουν τον Σαρτζετάκη, με επιχειρηματίες που δεν βλέπουν φως στο σημερινό μέγαρο Μαξίμου και φυσικά με τα απαραίτητα  δημοσιογραφικά μέσα.

Προσέξτε: Κτυπώντας και μπαίνοντας κάποιος στο δωμάτιο της παραπολιτικής, θ’ ακούσει και θα μάθει ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι έχουν τάξει την προεδρία της δημοκρατίας στον πρόεδρο της  ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και την πρωθυπουργία σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, στον Ευάγγελο Βενιζέλο! Προσφάτως μάλιστα υπήρχε και προγραμματισμένη συνάντηση Τσίπρα – Βενιζέλου για δείπνο. Που αναβλήθηκε.

Κι αν αυτό αποτελεί κάτι που έρχεται από το πεδίο της παραπολιτικής, ας επανέρθουμε στην πολιτική. Όπου ο Αλέξης Τσίπρας από το Περιστέρι ουσιαστικά εκβίασε σ’ αυτή την κατεύθυνση το ΠαΣοΚ, ισχυριζόμενος:   «Είναι κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την προσπάθεια του λαού να απαλλαγεί από το άχθος Μητσοτάκη, ηγεσίες κομμάτων που ορκίζονται στη δημοκρατία, να υψώνουν αδιαπέραστα τείχη ανάμεσα στις δυνάμεις της δημοκρατίας. Ακριβώς σε στιγμές, που πρωταρχικό καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων δε μπορεί να είναι άλλο από την υπεράσπισή της ίδιας της δημοκρατίας (…) Κι αυτό το πεδίο οφείλουμε όλοι μαζί, πρωτίστως να το καθαρίσουμε από τη λάσπη του κυρίου Μητσοτάκη».

Προκύπτει λοιπόν κι η αφελής ερώτηση: Στην πρόσκληση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων συμπεριλαμβάνει κι εκείνους που αποκαλούσε … Γερμανοτσολιάδες και… δοσίλογους;  Και πώς αυτοί από τέτοιοι χθες, έγιναν σήμερα προοδευτικοί;  Φυσικά και δεν έγιναν, αλλά τους χρησιμοποιεί. Ίσως και με τη συγκατάθεσή τους….

Προσέξτε κι αυτό, επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο:  Κυριακάτικη εφημερίδα από εκείνες που χαρακτηρίζονται «έγκυρες», έγραψε για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, κυβέρνηση τύπου Τζανετάκη, που θα έχει διάρκεια τριών μηνών και στόχο την κάθαρση της ΕΥΠ! Μια κυβέρνηση χωρίς Μητσοτάκη και με δυνάμεις πέραν των ορίων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠαΣοΚ. Μετά την οποία… φιλοδοξεί να επανέρθει στην πρωθυπουργία ο …αρχάγγελος της …κάθαρσης Αλέξης Τσίπρας.

Προσέξτε επιπλέον: Στο δημοσίευμα προσχώρησε κι η Αυγή, που ρώτησε την Τσαπανίδου:  «Υπάρχει ενδεχόμενο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση μειοψηφίας ή ειδικού σκοπού μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής;

Τι απάντησε η πρώην διαμορφώτρια της κοινής γνώμης;  «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά»! Κι ύστερα ήρθε το site του ΣΥΡΙΖΑ, που αναπαρήγαγε τα ίδια με την προσθήκη ότι αυτή η κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα συστήσει προανακριτική επιτροπή και θα επαναφέρει την απλή αναλογική!

Ξέρετε κάτι; Μπορεί όλα αυτά να αποτελούν επιστημονική φαντασία. Μπορεί ν’ αποτελούν ευσεβείς πόθους διαφόρων κύκλων και …τετραγώνων. Μα είναι απολύτως ενδεικτικά του κλίματος που θέλουν να διαμορφώσουν κάποιοι… Και, τι θα δούμε κι ακούσουμε μέχρι τις εκλογές…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023
Επόμενο άρθροΈως τους μείον 4 βαθμούς η ελάχιστη θερμοκρασία σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.