Ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό κι όχι ανυπόστατες επιθέσεις κατά χωρών όπως η Ελλάδα!

Τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης εξήρε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στηλίτευσε δε την προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού και τις ανυπόστατες επιθέσεις κατά χωρών πρώτης εισόδου όπως η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει υιοθετήσει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, η οποία προστατεύει τα Ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα, σώζοντας παράλληλα χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Υπογράμμισε δε ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης, όπως το μητρώο οργανώσεων που υλοποιούν δράσεις στον τομέα της μετανάστευσης, είναι σε πλήρη συμμόρφωση με την εθνική κι ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ολοκλήρωσε την παρέμβασή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αντί να κατηγορούμε τις χώρες πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα, ας επικεντρωθούμε στην εξεύρεση μιας πραγματικής Ευρωπαϊκής λύσης, η οποία θα διέπεται από την αρχή της αλληλεγγύης, και θα εξασφαλίζει δίκαιο και μόνιμο επιμερισμό ευθυνών μεταξύ των Κρατών Μελών».


Μπορείτε να βρείτε το video της παρέμβασης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=3bRcSLtQ3aw

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:

Βρισκόμαστε πάλι ενώπιον μιας προσπάθειας εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού με στόχο να πλήξει την πατρίδα μου, την Ελλάδα.

Μια χώρα η οποία με αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, προστατεύει τα εξωτερικά της, κι άρα Ευρωπαϊκά σύνορα, σώζοντας παράλληλα χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Και το λέω κατηγορηματικά.

Οι ενέργειες της Κυβέρνησης, όπως το μητρώο οργανώσεων που υλοποιούν δράσεις στον τομέα της μετανάστευσης είναι σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το Μητρώο επιτρέπει στο ελληνικό κράτος να διασφαλίζει ότι αυτές οι ΜΚΟ παρέχουν όντως τις υπηρεσίες που ισχυρίζονται ότι παρέχουν, διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών.

Επιτρέπει δε στις ελληνικές αρχές να ενημερώνονται πλήρως για τη νομιμότητα των ενεργειών τους, όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στην ελληνική επικράτεια.

Αντί να κατηγορούμε λοιπόν τις χώρες πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα, ας επικεντρωθούμε στην εξεύρεση μιας πραγματικής Ευρωπαϊκής λύσης κι η οποία:

  • θα διέπεται από την αρχή της αλληλεγγύης
  • και θα εξασφαλίζει δίκαιο και μόνιμο επιμερισμό ευθυνών μεταξύ των Κρατών Μελών.

Σας ευχαριστώ.

Προηγούμενο άρθροπ. Βεσυρόπουλος: «Ακόμη ένα έργο πνοής για την Ημαθία, με την υπογραφή της σύμβασης του έργου κατασκευής του νέου Διοικητηρίου»
Επόμενο άρθροΚοπή Βασιλόπιτας της Δημοτικής Αρχής με τους υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας