Ευχαριστήριο του συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας

Με τη λήξη του τριημέρου των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, για τα 100 χρόνια από  τη Μικρασιατική Καταστροφή 1922, προς τους πρόσφυγες, που άλλοι χάθηκαν κατά τη διάρκειά της και άλλοι εγκαταστάθηκαν στη μητέρα Ελλάδα, ο σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας, πραγματοποίησε ως ένδειξη  ευθύνης απέναντι στην ιστορία, για κάθε μικρασιάτη, για κάθε πρόσφυγα, μια τριλογία παραστάσεων κατά το διάστημα 15-17 Σεπτεμβρίου 2022. Η ευθύνη του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας (όπως και κάθε προσφυγικού συλλόγου), είναι να προστατεύει τις μνήμες εκείνης της εποχής, να μην ξεχαστούν οι αλησμόνητες πατρίδες που χάνονται στα βάθη του χρόνου, να μη ξεχαστεί η ιδέα της  Ελληνικής Προσφυγιάς. Για να είναι ζωντανές οι θύμησες και η ιστορία, για να διδασκόμαστε κυρίως από τις καταστροφές που έζησε ο χριστιανικός ελληνισμός. Για να γίνουνε τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή η αιτία για την προστασία της πολιτιστικής και ιστορικής μας μνήμης απανταχού του ελληνισμού.

 

Για την πραγματοποίηση του τριημέρου ευχαριστούμε θερμά:

Την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη που χρηματοδότησε εξολοκλήρου όλες τις εκδηλώσεις μας, στηρίζοντας τους αγώνες των προσφυγικών σωματείων.

Ευχαριστούμε επίσης τους ευγενικούς χορηγούς μας.

-Το σύλλογο ζαχαροπλαστών και καταστηματαρχών ζαχαροπλαστών Βεροίας

-Τη συντεχνία κρεοπωλών Βεροίας Αρχάγγελος Μιχαήλ

-Τον κύριο  Γκασνάκη Γεώργιο

-Την σεφ κυρία Δανάη Κουκόλη η οποία επιμελήθηκε το μπουφέ

                  -Τους φούρνους:Ασλανίδη Ιωάννη,Γραμματικόπουλου Ευθύμη,

                        Ευθύμογλου Χαράλαμπου,Θανασούλη στη Νάουσα,Κόγια Δημήτρη,

                        Μουταφτσή Νκολάου, Χονδραντώνη Κων/νου.

                   -Το Καφεκοπτείο Ηλιάδη και ιδιαιτέρως την κυρία Αλεξάνδρα και την Τάμη

-Τον Ήχο και Φως Ζορμπάς

-Τα καφέ Αγορά και Γιασεμί για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν

-Το Μανάβικο Χρήστου Κύρτσου

-Το φύλλο Γεωργιάδης

-Την ανώνυμη κομμώτρια που επιμελήθηκε τα χτενίσματα των παραστάσεων

-Όλες τις κυρίες του συλλόγου που ετοίμασαν εκλεκτά εδέσματα

-Τα ΜΜΕ για την προβολή και κάλυψη των εκδηλώσεων και την πολύτιμη βοήθεια τους

-Τον ακούραστο καλλιτεχνικό μας υπεύθυνο Φώτη Πανανόπουλο, τον χοράρχη μας Κουτσιμανή Ιορδάνη ,τους χορευτές και χορωδούς του συλλόγου μας για την εξαιρετική παρουσία τους καθώς και το μουσικό σχήμα «ΜΕΛΟΡΥΘΜΟΙ» που ντύνει μελωδικά τις εκδηλώσεις μας.

Τους Πολιτιστικούς συλλόγους :Καππαδοκών Πλατέως «Βαρασός», Μικρασιατών Π.Ε.Κοζάνης, Κουριωτών Καλαμαριάς «Ο Ταξιάρχης».

Τους Καρολίδη Διονύσιο Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Προμηθέα ,Αντώνη Παυλίδη μέλος θεατρικής ομάδας Προμηθέα, Στόκα Μαρία και Χατζόπουλο Στρατή για τις υποκριτικές τους υπηρεσίες.

Τέλος ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στο μέλλον με την ίδια συνέπεια γιατί  το καθήκον μας, ο σκοπός μας και το χρέος μας  είναι ιερό.

Με τιμή  το ΔΣ του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας

Προηγούμενο άρθροΣημεία συνέντευξης του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1
Επόμενο άρθροΣημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»