Ευχαριστήριο προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρείας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «φροντίζω το περιβάλλον», οι μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν σε δράσεις που αφορούν την προστασία των ατόμων σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών.

Για αυτό το λόγο, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα οχήματα της πυροσβεστικής, να ενημερωθούν για τον πολλαπλό ρόλο βοήθειας της Πυροσβεστικής προς τους πολίτες με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 199 σε περίπτωση πυρκαγιάς, απεγκλωβισμό ατόμων σε ασανσέρ, σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα και σε περίπτωση αναζήτησης ατόμων εγκλωβισμένων σε δύσβατες περιοχές.
Επίσης, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε το σχολείο μας και πραγματοποίησε επίδειξη πυρκαγιάς και τεχνικών πυρόσβεσης στην αυλή του σχολείου, όπου προκλήθηκε φωτιά και ακολούθησε κατάσβεση αυτής από το ειδικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής, για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το ενδιαφέρον όλων των μαθητών μας ήταν μεγάλο και οι Πυροσβέστες με αγάπη, κατανόηση και ευαισθησία βοήθησαν τα παιδιά και απάντησαν σε όλες τις απορίες τους.
Το προσωπικό και οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διοικητή και τους συμμετέχοντες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας για την άμεση ανταπόκρισή τους και την οργάνωση και υλοποίηση της ολοκληρωμένης επίδειξης σε πραγματικές συνθήκες, με τρόπο κατανοητό κι αποτελεσματικό για τους μαθητές μας.

Προηγούμενο άρθροΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας: Τρίτη 24 και Πέμπτη 26 Ιανουαρίου με δωρεάν Rapid tests
Επόμενο άρθροΓαλλία-Γερμανία-ΕΕ: Το Παρίσι και το Βερολίνο οφείλουν να γίνουν «πρωτοπόροι για την επανίδρυση» της Ευρώπης, λέει ο πρόεδρος Μακρόν