Ευαγγελία Λιακούλη: «Αυτοί που ψαρεύουν σε θολά νερά, πολλές φορές χάνουν και το αγκίστρι τους…»

Η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, δήλωσε τα εξής:

«Οι συντονισμένες, σε κοινή γραμμή, δύο δημόσιες αναρτήσεις του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη, και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα, μετά το θάνατο του έκπτωτου τέως βασιλιά, δεν συνάδουν με το θεσμικό τους ρόλο και αποτελούν προσβολή στο δημοκρατικό πολίτευμα και στη συλλογική μνήμη του Ελληνικού Λαού.

Η απώλεια , σε ανθρώπινο επίπεδο είναι απόλυτα σεβαστή, όπως η απώλεια κάθε ανθρώπου.

Όμως, στη σημερινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση με αντικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, επεσήμανα, ως όφειλα, το μείζον αυτό θέμα. Επεσήμανα στον παρόντα στη συνεδρίαση κ. Βορίδη, ότι στην ανάρτησή του, όπου αναγράφει «ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος», έχει “ξεχάσει” τη λέξη «τέως». Αντιστοίχως, τόνισα ότι ο κ. Πέτσας ανέγραψε «Πάντα Έλληνας» για τον αποθανόντα, “ξεχνώντας” ότι του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια.

Ζήτησα να ξεκαθαριστεί εντός της Βουλής, εάν οι αναρτήσεις Υπουργών της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας της Ελλάδας, έγιναν σκοπίμως από τους ίδιους ή μήπως εκ …”παραδρομής” ή λόγω …”χακαρίσματος” των λογαριασμών τους. Ο κ. Βορίδης, στην επακόλουθη ομιλία του, αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή απάντηση.

Η άγνοια ή αμφισβήτηση του Συντάγματος και κεφαλαιωδών γεγονότων της Ελληνικής Ιστορίας, από Υπουργούς είναι ασυγχώρητη. Πολύ περισσότερο από Υπουργούς στο πάλαι ποτέ πρώτο τη τάξει Υπουργείο Εσωτερικών, που είναι αρμόδιο για τη νομοθεσία των εκλογών και της ελληνικής ιθαγένειας.

Η σιωπή του Πρωθυπουργού, κ. K. Μητσοτάκη, για τις αντιδημοκρατικές και ανιστόρητες αναρτήσεις των Υπουργών του, ισοδυναμούν με πλήρη αποδοχή των όσων έγραψαν. Πολλές φορές όμως, όσοι ψαρεύουν σε θολά νερά, χάνουν και το αγκίστρι τους…»

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. στο ΥπΑΑΤ για παράταση της εγκατάστασης Δ.Π.Ε.Α. στα Τρακτέρ & εφαρμογή προγράμματος επιδότησης
Επόμενο άρθροΑΣΤΕΡΟΥΣΙΑ ΟΡΗ: To Άγιο Όρος της Κρήτης