Αρχική Αστυνομικά Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης που έγινε πριν 3 μέρες σε...

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης που έγινε πριν 3 μέρες σε περιοχή της Χαλκιδικής

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. Συνεργός του τηλεφώνησε στην παθούσα προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Κατάφεραν να της αποσπάσουν 10 χρυσές λίρες, κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, που έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2026 σε περιοχή της Χαλκιδικής. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, συνεργός του τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο της ηλικιωμένης, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και έπρεπε να συγκεντρώσει τα χρήματα και τα κοσμήματα που έχει στο σπίτι και να τα τοποθετήσει σε εξωτερικό χώρο της οικίας. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν 10 χρυσές λίρες, κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, τα οποία αφαίρεσε ο ημεδαπός άνδρας.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ανήλικος ημεδαπός, την ίδια ημέρα, επιβίβασε σε όχημα που οδηγούσε τον προαναφερόμενο ημεδαπό άνδρα και τον συνεργό του και τους μετέφερε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο ανήλικος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη και κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά:

  • Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που σας τηλεφωνούν και προσποιούνται διάφορες ιδιότητες.
  • Μην αποκαλύπτετε αν έχετε στο σπίτι χρήματα, κοσμήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.
  • Ενημερώνετε πάντα την Αστυνομία, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Υπενθυμίζεται:

Η διάδοση των σχετικών συμβουλών σε συγγενείς, φίλους και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, μπορεί να αποτρέψει νέα περιστατικά εξαπάτησης. Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Nα ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους για να λάβουν προληπτικά μέτρα ενόψει της χειμερινής περιόδου καλεί τους Δήμους η ΑΔΜΘ
Επόμενο άρθροΜηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια