Η ετήσια εθνική άσκηση κυβερνοάμυνας «Πανόπτης 2017» θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου–2 Ιουνίου και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών καλεί σε συμμετοχή

Η ετήσια εθνική άσκηση κυβερνοάμυνας «Πανόπτης 2017», που διοργανώνει η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ, θα διεξαχθεί φέτος από τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) ανακοίνωσε ότι συγκροτεί ομάδα για τη συμμετοχή στην άσκηση και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως φυσικά πρόσωπα ή ως ομάδα έως τη Δευτέρα 24 Απριλίου (στη διεύθυνση:

https://survey.ellak.gr/index.php?r=survey/index&sid=668591&lang=en&encode=).

Η ομάδα που θα συγκροτηθεί, θα συμμετέχει στην άσκηση κάνοντας χρήση αποκλειστικά εργαλείων ανοιχτού κώδικα. Η συμμετοχή θα γίνει με φορητούς προσωπικούς υπολογιστές και η πρώτη συνάντηση της ομάδας θα γίνει αρχές Μαΐου.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν τα σενάρια των παλαιότερων ασκήσεων και θα γίνει δοκιμή και προετοιμασία των εργαλείων πριν από την άσκηση. Στόχος της ομάδας είναι να συμμετέχει σε όλα τα σενάρια, καθώς και να υπάρξει διατήρησή της και μετά τη λήξη της άσκησης.

Η άσκηση ΠΑΝΟΠΤΗΣ διοργανώνεται από το 2010 και σε αυτή συμμετέχουν περισσότερα από 200 άτομα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τον ακαδημαϊκό τομέα, τα ερευνητικά κέντρα, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΗ Μεγάλη Παρασκευή της Ελλάδας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΔείτε όλους τους Επιταφίους των χωριών του πρώην Δήμου Μελίκης, της Βεργίνας και Παλατιτσίων. – (βίντεο- φωτο)