Εθισμένος ψεύτης & πρωθυπουργός του μουσαμά – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Πολλά εν ολίγοις:

Γράφει ο συνεργάτης τουΈμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

«Εμείς δεν περιμένουμε την ανάπτυξη για ν’ αυξηθούν οι μισθοί. Με την αύξηση των μισθών έρχεται η ανάπτυξη»! Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Μάλιστα, για να μη χαθεί τόσο σοφή ρήση, φρόντισε η Αχτσιόγλου να το αναπαραγάγει.

Τι να πω; Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος νοήμων, σώφρων και στοιχειώδης γνώστης οικονομικών, είναι ότι η χώρα είχε… Άγιο!

Είναι φως φανάρι ότι η οικονομία είναι το δυνατόν του σημείο.!

Πρώτα θα φάμε και μετά θα μαγειρέψουμε. Πρώτα θα πεθάνουμε και μετά θα γεννηθούμε. Πρώτα θα πανηγυρίσουμε και μετά θα μπει το γκολ.

Κι οι ανεμόμυλοι δεν περιμένουν αέρα. Γυρνάνε μόνοι τους και ο αέρας καταφθάνει…

Πάντως, όταν ξαναδιαβάσετε το μαργαριτάρι Τσίπρα, φανταστείτε από το βάθος μουσική υπόκρουση… «… σήκω όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες»…  Την ώρα που στο πρώτο λεφτόδεντρο στον κήπο… θα φυτρώνει ο καρπός!  Ένα ακόμη γυαλιστερό πεντακοσάευρο που θα πέσει στην αγορά να τονώσει την κατανάλωση και να φέρει την ανάπτυξη…

Γιατί άραγε δεν έδινε 10 χιλιάδες μισθό ο Αλέξης τόσα χρόνια για να φέρει την ανάπτυξη και να τρελαθούν όλοι; Γιατί τόσα χρόνια μείωναν μισθούς και συντάξεις;

Α ρε Αλέξη, έγιναν εκλογές και δεν πρόλαβες… Έτσι;

Σκέφτομαι ότι οι επιχειρηματίες που ανήκουν στο 31% του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει ν’  ακολουθήσουν την άποψη/οδηγία Τσίπρα. Να προσλάβουν διπλάσιους υπαλλήλους απ’ αυτούς που χρειάζονται και να δώσουν  διπλούς μισθούς για να δουν  την επιχείρησή τους ν’ αναπτύσσεται! Είναι τόσο απλό και ευχάριστο…

Μ’ αυτά κι μ’ εκείνα σκέφτομαι ότι ένας κομματάρχης του αισχίστου είδους εμφανίστηκε και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Εθισμένος κυτταρικά στο ωμό ψέμα, την εξαπάτηση και την κοροϊδία, προκλητικά αμετανόητος για όσα έκανε ως κυβερνήτης στον τόπο και στη Μεσαία τάξη, απαρηγόρητος που έχασε την κουτάλα της εξουσίας που τόσο παθολογικά λάτρεψε, εκπροσώπησε  στη ΔΕΘ ότι πιο παλιό και φθαρμένο παρασιτεί στην ελληνική κοινωνία.

Θέλω να σχολιάσω κάτι που μου προκάλεσε για μια ακόμη φορά αποστροφή κι αηδία. Έχει να κάνει με τον Ραγκούση. Τον κηπουρό του Γιώργου Παπανδρέου που ήταν υπουργός  σε όλες της προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και στην κυβέρνηση Παπαδήμου! Δηλαδή ασκούσε εξουσία από την πρώτη γραμμή.

Ο Ραγκούσης, λοιπόν, άκουγε τον Τσίπρα ν’ αποκαλεί τις κυβερνήσεις  που συμμετείχε ως το… κακό που δημιούργησε όλα τα δεινά και τις πληγές για την χώρα!

Κι εκείνος… τον χειροκροτούσε!

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εκτιμώ ότι δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν με τον Ραγκούση. Ή είναι πολιτικά καθυστερημένος και δεν αντιλαμβάνεται ότι φτύνει τον εαυτό του ή είναι ένας αριβίστας που ακυρώνει το παρελθόν του και όσους θεωρούσε φίλους και συντρόφους του, καθήμενος πια στο ίδιο …προοδευτικό τραπέζι με τον Πολάκη, τον Σκουρλέτη, τον Παππά, τον Κατρούγκαλο, τον Παπαχριστόπουλο, τον Ζουράρη και τα άλλα παιδιά…

Ανοησίες, αρλούμπες, ανακρίβειες και ψέματα φέρνει ο αέρας από την ΔΕΘ. Το μόνο καλό είναι, πως δεν έχουν καμία σημασία πια.

Ο δρόμος που χαράξαμε στην παιδεία αποδίδει καρπούς, είπε ο Τσίπρας! Κι έσπευσε να γράψει τα παιδιά του σε μεγάλα και κορυφαία ιδιωτικά σχολεία….

Πάντως είμαστε απίστευτα υποκριτές. Κυκλοφόρησε η έκθεση που αναφέρει ότι η Ελλάδα παράγει  λειτουργικά αναλφάβητους μαθητές και … πέσαμε από τα σύννεφα!!! Λες και δεν το ξέραμε… Λες και δεν το βλέπαμε… Λες και δεν φωνάζουμε για την κοινωνία της ήσσονος προσπάθειας που φτιάξαμε κι εξακολουθούμε να φτιάχνουμε…

Ξέρετε κάτι; Δεν είχα και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι κοινωνίες επιλέγουν την παιδεία που θέλουν. Και έχουν την παιδεία που επιλέγουν. Η δική μας κοινωνία επέλεξε εδώ και πολλά χρόνια τον λειτουργικό αναλφαβητισμό. Ας μη βρέχει, λοιπόν,  έκπληκτους. Μόνο μια στρουθοκάμηλος δε βλέπει το πόσο έχει πέσει το μέσο μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων.  Μ’ άβουλους και συμβιβασμένους τους πνευματικούς ταγούς της χώρας… Συμβιβασμένους με τη μετριότητα κι αυτόν τον λειτουργικό αναλφαβητισμό!