Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Μεγάλες ελλείψεις παρουσιάζουν τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής στο Ρέθυμνο

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα και κατόπιν ενημέρωσης από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, αυτή την στιγμή, λείπουν από τις δομές της Ειδικής Αγωγής στην εν λόγω περιοχή 21 καθηγητές, καθώς και 2 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Σε διδακτικές ώρες οι σχετικές ελλείψεις φτάνουν τις 530 ώρες. Ειδικότερα, στην Παράλληλη Στήριξη υπάρχουν 10 κενά, στην Ένταξη 8, στο ΕΝΕΕΓΥΛ και ΕΕΕΕΚ 3 (συν 2 ΕΕΠ-ΕΒΠ). Τα παραπάνω κενά αφορούν σε 23 σχολικές μονάδες στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: «Η τραγική κατάσταση με τα κενά στις δομές της Ειδικής Αγωγής και ενώ διανύουμε πλέον τον Ιανουάριο, δεν είναι “προνόμιο” του Ρεθύμνου, αλλά συνιστά φαινόμενο που απαντάται σε όλη την επικράτεια.

Το χειρότερο: Το Υπουργείο δεν έχει δρομολογήσει καμία διαδικασία κάλυψης αυτών των κενών! Χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός Ένταξης, χωρίς Παράλληλη Στήριξη ή χωρίς εκπαιδευτικούς στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
«Μεγάλες ελλείψεις παρουσιάζουν τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής στο Ρέθυμνο»
στη Σκύρο»»

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Πώς σκοπεύετε να παρέμβετε, ώστε να καλυφθούν άμεσα τα ανωτέρω κενά στις δομές της Ειδικής Αγωγής στο Ρέθυμνο και να τερματιστεί, επιτέλους, η απαράδεκτη κατάσταση της έλλειψης διδασκόντων στις τελευταίες;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

ΣΟΦΙΑ – ΧΑΪΔΩ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Προηγούμενο άρθροΜιχάλης Κατρίνης: “Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την σταθερότητα στη χώρα”
Επόμενο άρθροΠράσινο Κίνημα: Δίπλα στο Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες “Ο Σωτήρ”