Έρμαιο του Γιάνη και του Πάνου ο Αλέξης… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γράφαμε και χθες για τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων που κάνουν, μόνα τους, τα πρώην κυβερνητικά στελέχη της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γράφαμε ότι τα στόματα ανοίγουν κι ακούγονται απίστευτα πράγματα που χρήζουν ασφαλώς ενδελεχούς διερεύνησης και από τη Βουλή και από τη Δικαιοσύνη.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό αποκαλύψεων, κατανοούμε και πάλι, κάτι ακόμη.

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε την αναρρίχησή του στην εξουσία αλλά και την κυβέρνησή του σε δυο αμφιλεγόμενα πολιτικά πρόσωπα. Τους Γιάνη Βαρουφάκη και Πάνο Καμμένο.

Σήμερα, αυτά τα δυο πρόσωπα είτε εκούσια είτε ακούσια πριονίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον έχουν καταστήσει όμηρό τους. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο πρωθυπουργός κι η κυβέρνησή του είναι έρμαιο των δυο τους.

Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει κάθε λίγο και λιγάκι τρομερές συζητήσεις που έκανε με τον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του για το σχέδιο «Grexit» του 2015. Κάποιες τις αποδεικνύει και με sms που έδωσε στη δημοσιότητα!

Ο Καμμένος κατηγορείται από σύσσωμη την αντιπολίτευση για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη για την υπόθεση του Noor 1και τις προτροπές ανθρώπου του στενού του περιβάλλοντος (του περιβόητου λιμενικού) να κατηγορήσει ο ισοβίτης οικονομικό και πολιτικό παράγοντα, προκειμένου να… μείνει πολλά χρόνια στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο η μια όσο και η άλλη περίπτωση είναι βαρύνουσας σημασίας με σοβαρό ενδεχόμενο στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον να παραπεμφθούν είτε σε εξεταστικές επιτροπές της Βουλής είτε στη Δικαιοσύνη.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να τους καλύπτει ή τουλάχιστον να μη τους αφήνει ακάλυπτους. Αν οι δυο συνειδητοποιήσουν ότι οι εξελίξεις τους προσπερνούν, υπάρχει φόβος να μετατραπούν σε κατήγορους του Τσίπρα.

Κι αν στον Βαρουφάκη οι κυβερνητικοί φοράνε την ταμπέλα του «τρελού επιστήμονα» και του ανθρώπου που διψάει για δημοσιότητα, τι μπορούν να κάνουν με τον Καμμένο; Από τον οποίο εξαρτάται η κυβερνητική συνέχεια;

Είναι σαφές ότι οι Γιάνης και Πάνος γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Ειδικά ο δεύτερος θεωρείται από την πλειοψηφία των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ως το αναγκαίο κακό.

Τα ίδια στελέχη ισχυρίζονται για τον Βαρουφάκη σε off the record  συζητήσεις τους ότι έχουν την πεποίθηση πως έχει καταγεγραμμένες συνομιλίες με τους πάντες και τα πάντα. Κι αυτές τις συνομιλίες τις … τρέμουν. Κι ισχυρίζονται ότι το μόνο που κάνει τώρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι να δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία «ανώδυνα» ζητώντας κάλυψη!

Αν, όμως, αυτά που σήμερα δίνει στη δημοσιότητα είναι «ανώδυνα» κατά την άποψη φιλοκυβερνητικών κύκλων, τότε ασφαλώς αυτά που δεν δίνει είναι λίαν επώδυνα!

Όλα αυτά – και πολλά άλλα- επιβεβαιώνουν τη δύσκολη θέση που έχουν φέρει τον Τσίπρα οι δικές του επιλογές.

Και σ’ αυτό το ζήτημα, δηλαδή στην επιλογή συνεργατών, απέτυχε παταγωδώς…

Προηγούμενο άρθροΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ – Εγκύκλιος για την εκ περιτροπής εργασία
Επόμενο άρθρο5 μυστικά για «κούρεμα» οφειλών – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.