Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας: Συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις στη Βασική Υποστήριξη Ζωής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο στη Βασική Υποστήριξη Ζωής, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΚ Βέροιας.

Η εκπαίδευση οργανώθηκε από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Βέροιας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας και πραγματοποιήθηκε από εθελοντές εκπαιδευτές της.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέλη της Ένωσης Φυσικοθεραπευτών Ημαθίας, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας και πολίτες. Ως εκπαιδευτής συμμετείχε ο Γιάννης Ακαλίδης διασώστης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και μέλος του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) που συμμετείχε μαζί με την ΕΜΑΚ στους πρόσφατους σεισμούς στην Τουρκία, ο οποίος και τιμήθηκε από το ΕΚ με αναμνηστικό.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν ένα θύμα που καταρρέει, να πραγματοποιούν ποιοτική και αποτελεσματική ΚΑΡΠΑ, να χρησιμοποιούν τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και να αντιμετωπίζουν πνιγμονή από ξένο σώμα.

Η εκπαίδευση είναι ενταγμένη σε σχέδιο δράσης του ΕΚ για εξωστρέφεια και καλές πρακτικές με στόχο να ανοίξει το σχολείο στους συμπολίτες μας και να προσφέρει απαραίτητες και κρίσιμες δεξιότητες.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συγκέντρωση πολιτών στο Μαρούσι
Επόμενο άρθροΓ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας 18-3-2023 Ενημερωτικό Δελτίο του τελευταίου 24ωρου