Έρασμος: Επίσκεψη εκπροσώπων του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας

Επίσκεψη εκπροσώπων του «Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας» της Αστυνομίας Ημαθίας, στον «Έρασμο»

Ενημερωτική επίσκεψη γνωριμίας και εν δυνάμει συνεργασίας, πραγματοποίησε, το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2024, κλιμάκιο εκπροσώπησης του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, στα γραφεία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος». Τους Υπαστυνόμους και εκπροσώπους του Γραφείου κ. Αθανάσιο Σαμούκα και Κωνσταντίνο Χριστοδούλου, υποδέχθηκαν από πλευράς του ΔΣ, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Φωστηροπούλου και η Ταμίας Αικατερίνη Μαυρίδου, παρουσία των εργαζομένων της δομής.

Η συνάντηση και η σχετική συζήτηση κινήθηκε γύρω από τις πρακτικές δυνατότητες συνεργασίας του Αρμοδίου Γραφείου Βέροιας της Αστυνομίας με τον «Έρασμο», σε επίπεδο εξυπηρέτησης περιστατικών, στο πλαίσιο των μέτρων και ειδικότερα του Safe House” που εξήγγειλε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δια στόματος και πρόσφατων δηλώσεων του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  μέσα από τα 63 πλέον, υπό οργάνωση και λειτουργία,  γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, από το τέλος του μήνα σε όλη τη χώρα, ένα εκ των οποίων είναι και το αρμόδιο της Βέροιας, που αναμένεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Ημαθίας, με Προϊστάμενο – Ορισμένο Ανώτερο Αξιωματικό, τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Περικλή Ορδουλίδη.

Η Πρόεδρος του «Έρασμου»  από την πλευρά της ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Αστυνομίας πάνω στο συνολικότερο έργο του Συλλόγου, εδώ και 18 χρόνια στην Κοινωνία της Ημαθίας και ευρύτερα, στη λειτουργία του Ξενώνα Βραχείας Διαμονής, στις ρεαλιστικές δυνατότητες απορροφητικότητας και ένταξης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, που ολοένα και περισσότερο αυξάνουν, αναλογικά με τους εθνικούς και διεθνείς ρυθμούς πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων κακοποίησης και υπογράμμισε την αδήριτη ανάγκη ουσιαστικής υποστήριξης του έργου του Συλλόγου από όλες τις αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες, προς διευκόλυνση εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών των θυμάτων που απευθύνονται για άμεση βοήθεια, τόσο στην Αστυνομία, όσο και στη δομή.

 

Η εν λόγω δράση εντάσσεται  στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027″
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Προηγούμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια
Επόμενο άρθροΚυψέλη Ημαθίας: Μεγάλη πυρκαγιά κατέκαψε 100 στρέμματα εδάφους. Συστάσεις της Πυροσβεστικής να μην ανάβονται φωτιές.