ΕΠΠΒ: Προσκυνηματική εκδρομή στο Εμπόριο Εορδαίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη Προσκυνηματική εκδρομή της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας, την Κυριακή 12η Νοεμβρίου 2023.

Η αναχώρησή μας έγινε νωρίς το πρωί με αρχικό προορισμό το χωριό Εμπόριο Εορδαίας για εκκλησιασμό στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ξεναγηθήκαμε στο εσωτερικό του εμβληματικού Ι.Ν. Αγίας Σοφίας και του πύργου του Γαλατά, κτίσματα που αποτελούν ομοιώματα των ομώνυμων βυζαντινών έργων της πόλης της Κωνσταντινούπολης. Η διάβασή μας από τις υπόγειες κατακόμβες με τα ενδιάμεσα παρεκκλήσια, η μοναδική αρχιτεκτονική του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, ο χώρος βάπτισης ενηλίκων και η μοναδική θέα από τον πύργο Γαλατά, σίγουρα θα μας μείνουν αξέχαστα.

Η Ι.Μ. Γεννήσεως της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς ήταν ο επόμενος προορισμός μας. Μεγάλη χάρη και ευλογία λάβαμε προσκυνώντας την Τιμία  Κάρα της Αγίας Σοφίας Κλεισούρας η οποία ασκήτεψε στην εν λόγω Ιερά Μονή. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την πόλη της Καστοριάς μέσω μιας σύντομης διαδρομής με άπειρη φυσική ομορφιά. Η βόλτα στην πανέμορφη  λίμνη μέσω ψιλόβροχου, ο καφές και το φαγητό στα τοπικά καταστήματα μας αποζημίωσαν με το παραπάνω. Και επειδή είμαστε πάντα και παντού Πρόσκοποι, η ΄΄βάπτιση΄΄ ενός μέλους μας με το προσκοπικό του όνομα έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο την εκδρομή μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας για  τη συμμετοχή τους.

Εμπόριο Εορδαίας 32 Εμπόριο Εορδαίας 47 Εμπόριο Εορδαίας 49 Εμπόριο Εορδαίας 58 Εμπόριο Εορδαίας 60 Εμπόριο Εορδαίας 9

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Διαμαντή Γκολιδάκη με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα
Επόμενο άρθροΔημήτρης Μάντζος: «Το ΠΑΣΟΚ αρθρώνει γνήσια προοδευτικό λόγο με προτάσεις για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας»