Επιστολή Κ. Μητσοτάκη στον επίτροπο Χαν για τους Έλληνες της Χειμάρρας

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που βιώνει η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, εξέφρασε με επιστολή του στον αρμόδιο επίτροπο για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

O κ. Μητσοτάκης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι αλβανικές αρχές τα τελευταία χρόνια έχουν επιδοθεί σε μια διαρκή προσπάθεια καταπάτησης περιουσιακών και άλλων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, προσπάθεια η οποία, όπως τονίζει, κορυφώθηκε με τα χθεσινά γεγονότα στη Χειμάρρα, όπου με την αδικαιολόγητη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης, επιχειρήθηκε η κατεδάφιση σπιτιών που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής μειονότητας.

Στην επιστολή του, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει επίσης πως η Ελλάδα, όπως και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφώνησε στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, προκειμένου η γειτονική μας χώρα να προχωρήσει ταχύτερα στην υιοθέτηση δημοκρατικών και άλλων μεταρρυθμίσεων, στο σεβασμό στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, όπως επίσης και στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Δυστυχώς όμως, καταλήγει, όπως διαπιστώνεται και από τα τελευταία γεγονότα, οι προσδοκίες αυτές τίθενται όλο και συχνότερα εν αμφιβόλω.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Τσιπρας: «Ενεργοποιείται το Δεκέμβριο το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, με αρχικό κεφάλαιο 10 εκατ. ευρώ»
Επόμενο άρθροΕικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, στις 5 Νοεμβρίου, ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων