Επιστολή διαμαρτυρίας Παντελή Περιβολάρη προς ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ

ΠΡΟΣ: ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ

Αξιότιμες και αξιότιμοι συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη και του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανασίου Γλαβίνα, προς το πρόσωπό μου, τους αναγνώστες της εφημερίδας «ΜΠΑΜ» και του «ereportaz.gr» και προς το δημοσιογραφικό λειτούργημα κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του κ. Ανδρουλάκη την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ζάππειο.

Περίπου 1 ώρα και 45 μετά από την έναρξη της συνέντευξης και ενώ είχαμε απομείνει δύο συνάδελφοι καθήμενοι, μάλιστα, δίπλα, αναμένοντας να κάνουμε και εμείς τις ερωτήσεις μας, ο κ. Γλαβίνας, κατόπιν υποδείξεως του κ. Ανδρουλάκη διέκοψε και ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου με το πρόσχημα ότι είχαν καλυφθεί όλα τα πολιτικά θέματα. Παρά την διαμαρτυρία μου, ότι υπάρχουν ακόμα δύο συνάδελφοι με σοβαρά ερωτήματα, η απόφαση αυτή δεν άλλαξε.

Θεωρώ βαθιά αντιδημοκρατική την συμπεριφορά του κ. Ανδρουλάκη, τη στιγμή μάλιστα, που διαμαρτύρεται ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν αφιερώνουν το χρόνο που πρέπει για να καλύπτουν τις δραστηριότητες του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, αυτή την φίμωση που περιγράφει ότι υφίσταται, την εφαρμόζει στην πράξη, όπου μπορεί. Συνεπώς γίνεται αντιληπτό τι θα συμβεί αν στο μέλλον αποκτήσει μεγαλύτερη πολιτική δύναμη.

Με την παρούσα επιστολή ζητώ από τις δημοσιογραφικές ενώσεις κατά το θεσμικό τους ρόλο να προστατεύσουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα και να εκφράσουν δημοσίως τη δυσφορία τους έτσι ώστε το εν λόγω φαινόμενο να μην επαναληφθεί σε επόμενη συνέντευξη Τύπου, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε του οποιοδήποτε άλλου κόμματος και πολιτικού σχηματισμού.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ

Δημοσιογράφος – Συγγραφέας – Ιστορικός

Υποψήφιος Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων.

Προηγούμενο άρθροΟμιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή
Επόμενο άρθροΠράξεις για τη Μακεδονία: Ανακοίνωση για το Διοικητήριο Ημαθίας