Επιστολή ΑΚΚΕΛ σε πρεσβείες Αυστρίας, Γαλλίας, Ιταλίας για πολυεθνικό έλεγχο των τουρκικών εδαφών λαθρομετανάστευσης

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) απέστειλε επιστολή στις πρεσβείες της Αυστρίας, Γαλλίας και Ιταλίας, γνωστοποιώντας τους την δυνατότητα για τελική λύση της τουρκικής προκλητικότητας

(που φτάνει να αποτελεί αλητεία) και υπεράσπιση τόσο της ελληνικής όσο και κάθε κοινωνίας κάθε άλλου κράτους στην Ευρώπη: Τον πολυεθνικό έλεγχο των τουρκικών εδαφών από όπου διέρχονται οι λαθρομετανάστες και το τουρκικό καθεστώς τούς χρησιμοποιεί ως οπλικά συστήματα κατά της Ελλάδας και ως εκβιαστικά εργαλεία κατά του συνόλου της Ευρώπης.

 

  Το κείμενο της επιστολή έχει ως εξής:

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ επιθυμεί να θέσει υπόψιν σας ίσως την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη λύση του τεράστιου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από την προκλητική ενέργεια του τουρκικού καθεστώτος της Άγκυρας να προωθεί χιλιάδες εκτοπισμένους ανθρώπους από την Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που είχε ως αποτέλεσμα τις επιθέσεις που όλοι είδαμε κατά ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή Ορεστιάδας-Καστανέων στον βόρειο Έβρο.

Όπως αναφέρουμε στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΑΚΚΕΛ, στα ελληνικά και αγγλικά, το οποίο επισυνάπτουμε: «Η λύση είναι μία: Να αφαιρεθεί ο έλεγχος από το τουρκικό καθεστώς στις συνοριακές περιοχές της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Δηλαδή να δημιουργηθεί μία ουδέτερη ζώνη (buffer zone) μέσα στην Τουρκία και Όχι φυσικά στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Μία πολυεθνική δύναμη κυρίως ευρωπαϊκών κρατών που πλήττονται από τον εκτοπισμό πληθυσμών, να αναλάβει τον έλεγχο αυτών των περιοχών και σε αυτές τις περιοχές να εγκατασταθούν τα κέντρα μεταναστών για τον έλεγχο όσων δικαιούνται να χαρακτηριστούν πρόσφυγες και την επιστροφή των υπόλοιπων στις χώρες τους. Χωρίς ΜΚΟ και με τα χρήματα της Ε.Ε. να δίνονται εκεί και Όχι στην Τουρκία» … «Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψιν τις εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες, στις οποίες βρισκόμαστε, είναι απολύτως ηθικό, δημοκρατικό και νόμιμο, τα θύματα αυτής της πολιτικής να αναλάβουμε τον έλεγχο αυτών των περιοχών, μέσα από τις οποίες το τουρκικό καθεστώς διοχετεύει εκτοπισμένους πληθυσμούς στο Ευρωπαϊκό έδαφος: Η ροή να σταματάει στην Τουρκία και να αναστρέφεται και να μην φτάνει ΚΑΘΟΛΟΥ σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Εξαιρετικές καταστάσεις χρειάζονται εξαιρετικά μέτρα αντιμετώπισής τους και το τουρκικό καθεστώς έχει ξεφύγει πια από κάθε όριο επικινδυνότητας ώστε να έχουμε πια την υποχρέωση να εξουδετερώνουμε ΑΜΕΣΑ κάθε επιθετική του ενέργεια. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συμφωνήσετε ότι ΔΕΝ πρέπει να σταματήσουμε σε οποιαδήποτε αντίδραση του τουρκικού καθεστώτος για να προστατεύσουμε τους πολίτες των χωρών της Ευρώπης. Κατά συνέπεια, για να επιτευχθεί ο πολυεθνικός γεωγραφικός έλεγχος της ουδέτερης ζώνης, πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι (ως κοινωνίες πολιτών της Ευρώπης) να φτάσουμε στο σημείο μέχρι και στρατιωτικής εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μας κατά των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων που κατευθύνουν και βοηθούν στο μέγιστο τους υποτιθέμενους «μετανάστες» και «πρόσφυγες» να επιτίθενται εναντίον των ελληνικών δυνάμεων προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων.

Το ΑΚΚΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημοσιοποιήσει αυτή την πραγματική λύση και να την γνωστοποιήσει και σε εσάς. Είναι απαραίτητο να μεταφέρετε στην ηγεσία της χώρας σας αυτή την προοπτική που αποτελεί την καλύτερη άμεση λύση του προβλήματος και να δημοσιοποιηθεί ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία οργάνωσης της υλοποίησής της. Η επιλογή των κυβερνήσεων είναι είτε να υπηρετήσουν το τουρκικό καθεστώς είτε τους πολίτες της κάθε χώρας τους. Σήμερα η επιλογή είναι πανεύκολη.

Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ