Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο, τον Πρόεδρο της ΝΔ Κύπρου Γιάννη Γεωργούλα και τον αν. Υπεύθυνο Οργανώσεων Εξωτερικού και Ελλήνων της Διασποράς ΟΝΝΕΔ Βασίλη Ψύχα.
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής την Τρίτη 24 Μαΐου βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με Ελλαδίτες που ζουν στην Κύπρο και δραστηριοποιούνται στο χώρο του επιχειρείν, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ανδρέα Ευστρατίου και εκπροσώπους των φοιτητικών συλλόγων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Δημοσίου Πανεπιστημίου Κύπρου. (https://nd.gr/synantisi-toy-grammatea-tis-politikis-epitropis-tis-neas-dimokratias-payloy-marinaki-me-stelehi)
Κατόπιν απεύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Κύπρου με θέμα «Ο Ελληνισμός μας ενώνει». Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου.
Την δεύτερη ημέρα της επίσκεψης, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού και επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Κύπρου. Συναντήθηκαν έπειτα, με τον πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ Γιώργο Χατζηγεωργίου και τα στελέχη της διοίκησης της νεολαίας. Αναφερόμενος στο Γραμματέα της ΠΕ ΝΔ, ο κ. Χατζηγεωργίου δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Η εκλογή του Παύλου Μαρινάκη, ενός νέου ανθρώπου, σε μια τόσο σημαντική θέση στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δίνει ελπιδοφόρο μήνυμα για την πολιτική ζωή στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. Η εργατικότητα και η αποτελεσματικότητα πρέπει να ανταμείβονται».
O Παύλος Μαρινάκης τόνισε τη διαχρονική σχέση της ΟΝΝΕΔ με την νεολαία του ΔΗΣΥ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με την φοιτητική παράταξη της Πρωτοπορίας και τόνισε πως η επίσκεψή του στην Κύπρο αποτελεί μια επίσκεψη όχι μόνο συμβολική αλλά ουσιαστική. Βασικά θέματα της συζήτησης ήταν το επερχόμενο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και του ΔΗΣΥ, η συνεργασία των δύο νεολαιών, η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της Πρωτοπορίας, η δημιουργία Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ στο εξωτερικό αλλά και μια σειρά κοινών επισκέψεων και εκδηλώσεων των δύο φοιτητικών παρατάξεων.
Στη συνέχεια ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου με τον οποίο συνομίλησαν για τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο κομμάτων και τη συνεργασία τους ενόψει και των συνεδρίων τόσο του Δημοκρατικού Συναγερμού, όσο και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε για μια ακόμη φορά την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του Αβέρωφ Νεοφύτου.
Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης: «Η σημερινή μας επίσκεψη στα γραφεία του ΔΗΣΥ και της ΝΕΔΗΣΥ καθώς και η πολύ σημαντική συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αποτελεί για μένα προσωπικά και για τη Νέα Δημοκρατία τεράστια χαρά και τιμή. Ήταν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση σε συνέχεια των χθεσινών και σημερινών επαφών μας στη Λευκωσία, η οποία αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές επισκέψεις που έχουμε πραγματοποιήσει αυτούς τους τελευταίους πέντε μήνες που έχω την τιμή να είμαι Γραμματέας της ΝΔ.
Τα όσα είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο, αποτελούν τη μεγαλύτερη δικαίωση για τους διαχρονικούς αγώνες των Ελλήνων και των Κυπρίων. Μας ενώνει το έθνος, μας ενώνουν οι κοινές αξίες, οι κοινοί αγώνες, αλλά μας ενώνει και το μέλλον. Και το γεγονός ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός εκπροσωπώντας το σύνολο του ελληνισμού, ένωσε το παρελθόν, το παρόν και όσα διεκδικούμε για το μέλλον, αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα για κάθε μας διεκδίκηση. Δεν θα δεχτούμε ποτέ τη «λύση» των δύο κρατών.
Πρέπει να κλείσει, όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Νεοφύτου, η «πληγή» της Κύπρου. Ο αγώνας των ανθρώπων εδώ μας δίνει δύναμη για το μέλλον. Η επίσκεψη αυτή ήταν γεμάτη ουσία. Το παράδειγμα της Κύπρου στη δημόσια και ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να ακουστεί δυνατά και στην Ελλάδα. Και σας μιλάει ένας άνθρωπος, που το σύνολο της δικής μου γενιάς και των επόμενων και προηγούμενων, στη Νέα Δημοκρατία, στην ΟΝΝΕΔ και στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχουμε δώσει πολλές μάχες για το συγκεκριμένο ζήτημα, για την αναθεώρηση του άρθρου 16, για να μπορούν να υπάρξουν και στην Ελλάδα μη κρατικά Πανεπιστήμια.
Δυστυχώς, λόγω των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης -της αριστεράς και των συνθετικών της- αυτό δεν κατέστη εφικτό. Και αν θέλει κάποιος να δει γιατί στην Ελλάδα, έχει κάνει τόσο κακό αυτός ο πολιτικός χώρος διαχρονικά, ας δει το παράδειγμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκτός από την ενίσχυση της οικονομίας και την αύξηση του ΑΕΠ στην Κύπρο, ενίσχυσαν πολύ τα δημόσια Πανεπιστήμια. Τα έκαναν πιο ανταγωνιστικά, πολύ πιο ολοκληρωμένα για τους φοιτητές που σπουδάζουν εδώ.
Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του 2019. Η Ελλάδα πριν τρία χρόνια, ήταν μια χώρα χωρίς αξιοπιστία. Τώρα η χώρα μας πρωταγωνιστεί στο διεθνές στερέωμα και την Ευρώπη, πρωταγωνιστεί σε όλο τον κόσμο. Συνάπτει συμφωνίες με κράτη- στρατηγικούς συμμάχους και οι προτάσεις της στα ευρωπαϊκά fora γίνονται πολιτικές της Ευρώπης. Πρωταγωνίστησε στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, στο Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και τώρα στην αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος: της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης. Και έτσι θα συνεχίσει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία και η Ελληνική Κυβέρνηση.
Όμως η Ελλάδα είναι άλλη χώρα και εντός συνόρων, γιατί μέσα στη δυσκολότερη περίοδο, με τόσες ταυτόχρονες κρίσεις να διαδέχονται η μια την άλλη και τις συνέπειές τους, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνέχισε να εφαρμόζει το προεκλογικό της πρόγραμμα. Έχουμε πλέον ιστορικό χαμηλό 12ετίας στην ανεργία, πάνω από 50 μειωμένους φόρους, 20 εκ των οποίων οριζόντια για όλους τους πολίτες, μια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με νέους καθηγητές και δασκάλους, έχουμε ένα αναβαθμισμένο ΕΣΥ, ένα κράτος φιλικό στους πολίτες μέσω της ψηφιακής επανάστασης, μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 95%.
Υπάρχει πολλή και πολύ σημαντική δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμα και θα γίνει και αυτό είναι που περιέγραψε ως όραμα δεκαετίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ελλάδα του 2030, η Κύπρος του 2030 δεν πρέπει να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω, για να τις βρουν οι γενιές που έρχονται όπως τους αξίζει. Και γι’ αυτό και στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον Αβέρωφ Νεοφύτου και πιστεύουμε πως θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτά που πέτυχε η Ελλάδα και η Κύπρος δεν πρέπει να τα χαρίσουμε στον λαϊκισμό και στις εύκολες λύσεις».
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε: «Μεγάλη μας η χαρά που υποδεχθήκαμε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού τον νέο Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Μας δόθηκε ακόμα μια φορά η ευκαιρία να μιλήσουμε για την Ελλάδα, για την Κύπρο, για τον Ελληνισμό. Για τις δύο μεγάλες μας παρατάξεις, τη Νέα Δημοκρατία και τον Δημοκρατικό Συναγερμό.
Δύο παρατάξεις που άνοιξαν δρόμους στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατικός Συναγερμός, είναι πυλώνες σταθερότητας για την Ελλάδα και την Κύπρο. Είχα όμως την ευκαιρία να πω αυτά που νιώθω στον Παύλο Μαρινάκη για να τα διαβιβάσει στον φίλο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και όπως μου είπε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και ως Πρόεδρος του απανταχού ελληνισμού.
Αυτό που ζήσαμε στην Ουάσιγκτον πριν μερικές μέρες έκανε τον κάθε Έλληνα περήφανο. Όχι μόνο για τη θερμότατη υποδοχή αλλά και τα μηνύματα που έστειλε στην ομιλία του στο Κογκρέσο ότι δεν πρόκειται ποτέ ούτε η Ελλάδα, ούτε η διεθνής κοινότητα να δεχθούν λύση δύο κρατών και πρέπει να επουλωθεί η ανοικτή πληγή της Κύπρου, αποθεώνοντας αυτές τις θέσεις αλλά και τις άλλες θέσεις αρχής που έθεσε, η ολότητα του αμερικανικού Κογκρέσου.
Σε μια χώρα μοιρασμένη και διχασμένη στην κοινή γνώμη, αυτή είναι η Αμερική των τελευταίων έξι χρόνων, ένας Έλληνας πρωθυπουργός, ποιος άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ένωσε Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς στο να αποθεώνουν θέσεις αρχής αλλά και θέσεις που θωρακίζουν το εθνικό συμφέρον της Ελλάδος και της Κύπρου. Είναι αυτό που πρέπει να προσέξουμε και στην Κύπρο και για το διακύβευμα των επόμενων προεδρικών εκλογών. Για να λύσεις εθνικά ζητήματα, για να διατηρήσεις την σταθερότητα και να εφαρμόσεις και να πραγματώσεις τα οράματα σου σε ένα τόπο μικρό όπως είναι η Κύπρος, πρέπει να κρατάς την αξιοπιστία σου στο εξωτερικό και πρέπει να αποφεύγεις τους εύκολους δρόμους της πολιτικής».