Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Χαλκιδικής

Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Επόμενη στάση, ήταν ο νομός Χαλκιδικής. Σε αυτή την επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο  Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή του νομού κ. Γιώργο Βαγιωνά και τους Βουλευτές κ.κ. Βαγγέλη Λιάκο και Γιάννη Πασχαλίδη, επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, με τη συμμετοχή των Βουλευτών και του Γενικού Γραμματέα Δασών κ. Αραβώση, επισκέφθηκε την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής όπου και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Γιώργο, συνομίλησε με το Δήμαρχο Πολύγυρου κ. Αστέριο Ζωγράφο στο Δημαρχείο της περιοχής, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τη συμμετοχή του Προέδρου του κ. Γιάννη Κουφίδη και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αριστοτέλη όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Στυλιανό Βαλιανό και Δημοτικούς Συμβούλους.

Αμέσως μετά το κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό, ξεναγήθηκε σε οινοποιείο της περιοχής, περπάτησε στους δρόμους της Αρναίας όπου και συνομίλησε με πολίτες αλλά και με μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αριστοτέλη της Ν.Δ.  Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε: «43 χρόνια μετά από το ιστορικό πρώτο συνέδριο εδώ στη Χαλκιδική, η παράταξή μας παραμένει πιστή στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Παραμένει αταλάντευτα πιστή στις αρχές της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής φροντίδας, όπως τις όρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αυτό ακριβώς κάνει και η δική μας κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε αυτά τα τρία χρόνια, έχει έρθει αντιμέτωπη με αλλεπάλληλες, πρωτόγνωρες διεθνείς κρίσεις. Αλλά απέδειξε στην πράξη ότι όχι μόνο μπορεί να τις αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, αλλά και ότι στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας.

Λαμβάνοντας θαρραλέα μέτρα υπέρ των αδυνάμων, υπέρ των πολλών, υπέρ τελικά όλων των Ελλήνων. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας λοιπόν. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχέδιό μας, για να προσφέρουμε ευημερία κι ασφάλεια στην κοινωνία και νέα, ισχυρή ώθηση στην οικονομία.

Σε αυτή την προσπάθεια, κεντρική θέση έχουν τα έργα υποδομών. Βέβαια, η κατάσταση που παραλάβαμε τρία χρόνια πριν στον τομέα των υποδομών δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή. Όλα τα μεγάλα έργα ήταν μπλοκαρισμένα και δυστυχώς δεν υπήρχε ούτε καν σχεδιασμός για νέα.

Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, όχι μόνο εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα έργων 13 δισ. ευρώ, αλλά και από αυτά καταφέραμε να δημοπρατήσουμε έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 8 δισ. ευρώ. Ενώ ήδη έχουμε συμβασιοποιήσει -δηλαδή ήδη υλοποιούνται- έργα 3,2 δισ. ευρώ. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Για να είναι σε όλους σαφής η διαφορά, θα πω μόνο το εξής: η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμβασιοποιήσει έργα μόλις 800 εκατομμυρίων σε 4,5 χρόνια.

Και φυσικά, μέσα σε αυτό το μεγάλο πρόγραμμα, ξεχωριστή θέση έχει η Χαλκιδική.  Αυτή τη στιγμή, υλοποιούμε στην Χαλκιδική έργα συνολικού ύψους 165 εκατομμυρίων ευρώ. Έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης, έπειτα από χρόνια αδιαφορίας, είναι και πάλι μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται να βάλει ξανά τις βάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, δίνοντας λύση σε δύο ζητήματα καίριας σημασίας: εύκολη πρόσβαση και υδροδότηση. Δύο θέματα-κλειδί για την καθημερινότητα αλλά και την ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Σιθωνίας στην Νικήτη όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Πάρη Ντέμπλα και Δημοτικούς Συμβούλους, συνομίλησε με πολίτες στην παραλία της Νικήτης, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τα Δημάρχου Κασσάνδρας κ. Αναστασίας Χαλκιά – Δημητροπούλου, Αντιδημάρχους και φορείς του αθλητισμού του Δήμου στην έδρα του και επισκέφθηκε τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής.

Στις δηλώσεις του ο ίδιος τόνισε: « Μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον Βουλευτή του νομού Γιώργο Βαγιωνά, αλλά και τους Βουλευτές Ευάγγελο Λιάκο, Γιάννη Πασχαλίδη και τον Γενικό Γραμματέα Δασών Κωνσταντίνο Αραβώση, πραγματοποιήσαμε μια πολύ παραγωγική επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Στις συναντήσεις που έγιναν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Γιώργο, τον Δήμαρχο Πολύγυρου, Αστέριο Ζωγράφο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιάννη Κουφίδη και το ΔΣ, τον Δήμαρχο Σιθωνίας Πάρη Ντέμπλα και τους Δημοτικούς Συμβούλους, την Δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά-Δημητροπούλου και τη διοίκηση της ΔΕΕΠ Χαλκιδικής, συζητήσαμε για τις κεντρικές κυβερνητικές μας πρωτοβουλίες και τα επιμέρους έργα, όσα ήδη υλοποιούνται και όσα σχεδιάζονται σε οικονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο, αλλά και σε τομείς υποδομών.

Έργα, με αναπτυξιακό πρόσημο για τον νομό, που αναβαθμίζουν την κυκλοφορία, τις μεταφορές και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Είχαμε την χαρά μάλιστα, να εγκαινιάσουμε μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ένα από τα πολλά έργα στον Νομό, επί των ημερών της Κυβέρνησής μας, τα έργα ασφαλτόστρωσης και την ανάπλαση φωτισμού του παραλιακού μετώπου στη Νέα Καλλικράτεια.

Χάρη στις συνθήκες διαφάνειας, που έχουν επικρατήσει στο αθλητικό οικοδόμημα με τις πολιτικές μας τα τελευταία τρία χρόνια, πλέον έχουμε σαφή εικόνα του αθλητικού τοπίου και στον νομό Χαλκιδικής.

Τη στιγμή αυτή στον νομό δραστηριοποιούνται 61 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Παράλληλα, χάρη στην πλατφόρμα αθλητικών εγκαταστάσεων «ΠΕΛΟΠΑΣ», έχουμε σαφή εικόνα και για τις αθλητικές υποδομές της περιοχής, καθώς οι Δήμοι έχουν καταχωρήσει μέχρι στιγμής 103 αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τα στοιχεία αυτά, είναι πολύ χρήσιμα για την προτεραιοποίηση των κατά τόπους αναγκών, στοιχεία που μέχρι στιγμής καμία προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε φροντίσει να έχει στα χέρια της για καμία περιοχή της χώρας.

Ο νομός Χαλκιδικής στηρίζεται στον τουρισμό. Η περιοχή μπορεί να αξιοποιήσει τη δυναμική και τις υποδομές της για τη διεκδίκηση και φιλοξενία πολλών αθλητικών διοργανώσεων. Η συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα στο πεδίο του αθλητισμού, έχει τη δυνατότητα να αναδείξει την περιοχή σε πόλο έλξης αθλητικού τουρισμού, με πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη για την τοπική κοινωνία».

Ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης δήλωσε: «Στις συναντήσεις με τους φορείς της Χαλκιδικής συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις δασικές υπηρεσίες καθώς και ζητήματα, που έχουν ανακύψει κατά την κατάρτιση των δασικών χαρτών. Αναφερθήκαμε στις πρόσφατες ρυθμίσεις του ΥΠΕΝ για την επίλυση ζητημάτων σχετιζόμενων με δασικούς χάρτες, που αφορούν πολίτες, αλλά και επενδύσεις, όπως η πρόσφατη ρύθμιση για τους δασωμένους αγρούς και στις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για την δημιουργία ενός ξεκάθαρου πλαισίου, ώστε στους δασικούς χάρτες να μην υπάρχουν πλέον αδικίες.

Επίσης τονίστηκε ότι ως αποτέλεσμα της εμβληματικής μεταρρύθμισης της ενοποίησης των δασικών υπηρεσιών σε μία πιο λειτουργική καθετοποιημένη ενιαία δομή υπό το ΥΠΕΝ, εκτελούνται την περίοδο αυτή για πρώτη φορά έργα πρόληψης και καθαρισμού δασών προϋπολογισμού 72 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα με σημαντική χρηματοδότηση έργων στην  Χαλκιδική, αποσκοπώντας στην αποτελεσματικότερη προστασία και διαχείριση των δασών».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρουσία του συνόλου των μελών του κυβερνητικού κλιμακίου στα εγκαίνια ασφαλτόστρωσης και ανάπλασης φωτισμού του παραλιακού μετώπου στην περιοχή της Νέας Καλλικράτειας, αλλά και με την συμμετοχή τους στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Χαλκιδικής της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Προέδρου της κ. Απόστολου Τζηρίτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας.

Προηγούμενο άρθροΤάσος Μπαρτζώκας για τους Νέους Ορίζοντες στα ΑΕΙ: Συνδέουμε τα πανεπιστήμια με το μέλλον!
Επόμενο άρθροΚαβάσιλα Ημαθίας: Νεκρός 77άχρονος οδηγός έπειτα από πτώση σε αρδευτικό κανάλι – Βίντεο-Φωτογραφίες από τον τόπο του συμβάντος