Επίσκεψη Δ.Ε.Ε.Π. Ημαθίας στο Δ.Δ. Τρικάλων Δ. Αλεξάνδρειας

Το Δ.Δ. Τρικάλων, του Δήμου Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου κλιμάκιο την Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τον Πρόεδρο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Ημαθίας και της Τοπικής Οργάνωσης Αλεξάνδρειας.

 

Τα μέλη των Οργανώσεων υποδέχτηκαν στη καρδιά του κάμπου της Ημαθίας ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Κασνακίδης Βασίλης, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μαρία Παπαϊωαννίδου και ο Πρόεδρος του ΤΟ.Ε.Β. Τρικάλων κ. Μόσχος Κυτούδης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα  και μετά την ξενάγηση στους χώρους του, όπου φιλοξενούνται μια σειρά δραστηριότητες και υπηρεσίας,  δόθηκε η ευκαιρία για ευρεία συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση τα αγροτικά, τις συγκοινωνίες, αλλά και τις προσπάθειες για τη μείωση του φαινομένου της εγκατάλειψης της υπαίθρου.

Ο κ. Κασνακίδης και η κ. Παπαϊωαννίδου αναφέροντας στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε Γυμνάσιο, δημοτικό και νηπιαγωγείο εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον του χωριού, τονίζοντας παράλληλα  τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς των κατοίκων για την τόνωση της τοπικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του ΤΟ.Ε.Β. κ. Κυτούδης έδωσε έμφαση στα περιβαλλοντολογικά ζητήματα και τα μέτρα που λαμβάνει ο Οργανισμός στη περιοχή, όπου κυριαρχεί η βαμβακοκαλλιέργεια,  τονίζοντας πως χρειάζονται να γίνουν πολλά και τολμηρά βήματα ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων και στο μέλλον, παράλληλα με την αποδοτική καλλιέργεια των εκτάσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις πρωτοπόρες δράσεις του σωματείου “ΟΜΦΑΛΟΣ” που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη και τη γεωργία καθώς και την ημερίδα  που λαμβάνει κάθε χρόνο στα Τρίκαλα με επιστήμονες και ομιλητές από πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα και χώρες και έχει γίνει πλέον θεσμός.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε τον Πολιτιστικό Και Λαογραφικό Σύλλογο “Ανατολική Ρωμυλία” όπου η Πρόεδρος Γιαντσίδου Βασιλική ξενάγησε του παρευρισκόμενους στους χώρους και τα εκθέματα του Παλιού Δημοτικού Σχολείου και αναφέρθηκε στην ιστορία του τόπου όπου πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία, Σαρακατσάνοι, ντόπιοι και Βλάχοι συνεισέφεραν στην ανάπτυξη του τόπου κρατώντας όμως ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, γεγονός που αποτυπώνεται και στις επιτυχημένες ετήσιες εκδηλώσεις όπως Πανελλήνιο Αντάμωμα Μοναστηριωτών Ανατολικής Ρωμυλίας, το Φεστιβάλ  Γκάιντας κ.α.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης υπήρξε η ευκαιρία ευρείας ανταλλαγής απόψεων με κατοίκους και τους καταστηματάρχες του χωριού για επίκαιρα θέματα, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και να επαινέσουν την στάση της Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των διαφόρων κρίσεων, μένοντας ιδιαίτερα στα θέματα της αμυντικής θωράκισης και του μεταναστευτικού.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής, η Αντιπρόεδρος κ. Όλγα Μοσχοπούλου, οι υπεύθυνοι Τομέων κ. Νίκος Αγγέλου, κ. Τζωρτζίνα Αθανασίου, κ. Νοβάκης Ηλίας, κ. Συρμούλα Τζήμα, ο αν Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. κ. Βαγγέλης Πάλιουρας, η Αντιπρόεδρος κ. Δήμητρα Βενιοπούλου, ο Γραμματέας κ. Αντώνης Σταμάτης, και το μέλος κ. Γρηγόρης Παπαγεωργίου.

Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας

Προηγούμενο άρθροΔιήμερη έκθεση εργασίας «Internisa Job Fair» διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΒουλή: Κατατέθηκε το ν/σ με τα μέτρα στήριξης συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών και την ενίσχυση ασφάλειας συγκοινωνιών