Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο στρατηγείο της 96 Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «Χίος»

Το στρατηγείο της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (96 ΑΔΤΕ) «Χίος» επισκέφθηκε σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο ‘Αγγελο Χουδελούδη.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε από τον διοικητή της 96 ΑΔΤΕ ταξίαρχο Εμμανουήλ Χατζή για τις δραστηριότητες και το έργο της ταξιαρχίας.

Στην ενημέρωση παρέστησαν επίσης ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης και ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εγκαινίασε και το νέο κτήριο του 3ου Ειδικού Τμήματος Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) στο στρατόπεδο «Αντιστράτηγου Νικολάου Κατούντα» στη Χίο. Στην τελετή παραβρέθηκε ο διοικητής ΔΕΠ αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών, δημοτικών και θρησκευτικών αρχών.

Το κτήριο εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο βελτίωσης των υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων, αντικατέστησε τα κοντέινερ που στεγαζόταν το προσωπικό του 3ου ΕΤΕΘ αναβαθμίζοντας τις συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού του, ενώ σχεδιάζεται και η κατασκευή καινούργιων μαγειρείων και εστιατορίων.

Μιλώντας στα εγκαίνια ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στο σύνολο των σύγχρονων και ιδιαίτερων προκλήσεων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε γεωπολιτικό, ενεργειακό, οικονομικό και υγειονομικό επίπεδο, καθώς και στην ανασυγκρότηση των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων υπό την ΔΕΠ και την είσοδό τους σε μια εποχή διευρυμένων δυνατοτήτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΔίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Θέλω να μου πείτε τα κίνητρα» – Βροχή ερωτήσεων του Αλέξη Κούγια προς τον Μάνο Δασκαλάκη
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή του Ν. Παναγιωτόπουλου