Επικοινωνία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας

Επικοινωνία του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας

 

Την απόλυτη αναγκαιότητα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Βέροιας να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του υπηρετώντας και περιφρουρώντας άριστα, όπως εδώ και τόσα χρόνια το πράττει, το κράτος δικαίου, τόνισε ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα σε επικοινωνία που είχαν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αφορμή υπήρξε το σχέδιο του νέου χάρτη Διοικητικής Δικαιοσύνης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο προτείνεται να μετατραπεί η έδρα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας σε τηλεματική έδρα.

Ο κ. Τσαβδαρίδης μετέφερε στον Υπουργό την έντονη ανησυχία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Ημαθίας, των δικηγόρων, των υπαλλήλων των Δικαστηρίων καθώς και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας υπογραμμίζοντας ότι ένα τέτοιο απευκταίο ενδεχόμενο θα ορθώσει αναίτια εμπόδια στις υπηρεσίες δικαιοσύνης σε δύο Νομούς, καθώς το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας είναι επιφορτισμένο με τον δικαστικό έλεγχο των πράξεων και παραλείψεων της διοίκησης δύο Νομών, ΚΑΙ της Ημαθίας ΚΑΙ της Πέλλας και θα οδηγήσει μοιραία σε μειώσεις προσωπικού και δικαστικών λειτουργών, που θα πλήξουν τελικά την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο κ. Τσιάρας από την πλευρά του τόνισε ότι παρακολουθεί στενά το ζήτημα, σημειώνοντας ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόφαση, καθώς ο νέος Χάρτης βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας από ομάδα εργασίας του Υπουργείου.

Προηγούμενο άρθροΔράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης του «Έρασμου», με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά