Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο και στο Μυρτώο Πέλαγος

Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με συνδυασμό των εθνικών ασκήσεων «Αναγνώριση Ακτών» και «Λόγχη 3/22», στην θαλάσσια περιοχή Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου καθώς επίσης και στο Μυρτώο Πέλαγος, πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στις ασκήσεις συμμετείχαν μονάδες των διοικήσεων φρεγατών, υποβρυχίων, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης, αεροπορίας Ναυτικού, υποβρυχίων καταστροφών καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πολέμου επιφανείας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, πυρών πρωτεύοντος και δευτερεύοντος οπλισμού, γυμνάσια αντιαεροπορικού πολέμου με τη συμμετοχή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, διοικητικής μέριμνας, επικοινωνιών καθώς και γυμνάσια αντιμετώπισης πολλαπλών απειλών.

Σκοπός των ασκήσεων είναι η διατήρηση και η περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της διαλειτουργικότητας και μαχητικής ικανότητας των μονάδων του Αρχηγείου Στόλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΒουλγαρία: Η πρωτιά του Μπόικο Μπορίσοφ δεν εγγυάται την επιστροφή του στην εξουσία
Επόμενο άρθροΥγεία και Ψυχολογία: Η μοναξιά σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, σύμφωνα με νορβηγική έρευνα