ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας: Ενημερωτικές επισκέψεις των μαθητών του Τομέα Γεωπονίας

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές/-τριες του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, Β΄ και Γ΄ Λυκείου του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο των μαθημάτων «Φυτική Παραγωγή και Ανθοκηπευτικές Καλλιέργειες» στις εταιρίες του Νομού μας, Agris A.E. και Vitro Hellas S.A., την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024.

Στην Αgris Α.Ε, την απόλυτα εξειδικευμένη εταιρία προηγμένης Λαχανοκομίας που παράγει σπορόφυτα και τεχνογνωσία στην υπηρεσία της αγροδιατροφικής αλυσίδας, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής λαχανοκομικών φυτών και για την παραγωγή του πολλαπλασιαστικού υλικού. Είδαν σπορόφυτα, αυτόριζα, εμβολιασμένα και υδροπονικά φυτά. Ευχαριστούμε το προσωπικό της εταιρείας Agris Α.Ε. για την φιλοξενία τους και την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημέρωση των μαθητών μας, τον κ. Θεολόγο Κουφάκη – Vegetable Seeds Division Director,  τον κ. Χρήστο Παπαλεξανδρή – Production Officer and Control Manager και την κ. Ελένη Αραβοπούλου – HR Manager.

Στην Vitro Hellas S.A,  οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για την παραγωγή του φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού μέσω της διαδικασίας της ιστοκαλλιέργειας. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και είδαν τα προϊόντα που παράγει όπως οπωροφόρα δένδρα, φυτά ακτινιδιάς και αμπέλου. Ευχαριστούμε την κ. Μερέτη Μαρία, Υπεύθυνη παραγωγής-Γεωπόνο.

Vitro 2 Vitro 1 Agris 3 Agris 2 Agris 1

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά bazaar της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθροΘα δώσει παράταση η Κυβέρνηση στην υποχρεωτική διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις;