Επαφές Φρόσως Καρασαρλίδου για τη λειτουργία των σχολείων

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφτηκε τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Διονύσιο Διαμαντόπουλο για να ενημερωθεί για την κατάσταση στα δημοτικά σχολεία του νομού μας.

Όπως ενημερώθηκε από τον κ. Διαμαντόπουλο, για μια ακόμα χρονιά συνεχίζεται η εύρυθμη λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών.

Έχουν πληρότητα στο 90% των δασκάλων και ειδικοτήτων, ενώ κάποια κενά που υπάρχουν στην παράλληλη στήριξη πιστεύεται ότι θα καλυφθούν με τη δεύτερη φάση προσλήψεων στο τέλος του μήνα. Κατά τη συνάντηση θίχτηκε και το θέμα της υπογεννητικότητας που δυστυχώς οδηγεί σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο σχολικών μονάδων, με πιο έντονο να παρατηρείται το φαινόμενο στην περιοχή της Νάουσας.

Στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας η κα Καρασαρλίδου ενημερώθηκε από τη διευθύντρια κα Μαρία Προύσκα για τη λειτουργία του σχολείου. Φοιτούν περίπου 380 παιδιά, υπάρχουν 16 τμήματα Γενικής Παιδείας με τους μαθητές να προτιμούν τα τμήματα Υγείας. Δυστυχώς και φέτος υπάρχουν τρία ολιγομελή τμήματα για τα οποία έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκριση λειτουργίας τους, με τη βουλευτή να δηλώνει ότι θα προσπαθήσει και από τη μεριά της να ενισχύσει το αίτημα.

Σε ερώτηση της βουλευτού για τα πρόγραμμα της “Μαθητείας” και “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ”, που δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η διευθύντρια ανέφερε ότι το ΕΠΑΛ υλοποιεί και τα δύο προγράμματα με μεγάλη επιτυχία. Επίσης συζήτηση έγινε και για τα Διετή Προγράμματα που δυστυχώς κατήργησε η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με βάση τα οποία θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους οι μαθητές των ΕΠΑΛ αντί να κατευθύνονται σε ιδιωτικά ΙΕΚ.

Σε ερώτηση, επίσης, για το χώρο του ΕΠΑΛ που παραχωρήθηκε από το Δήμο Αλεξάνδρειας στο ΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας για την μετεγκατάστασή του από τα “Παιδιά της Άνοιξης” όπου φιλοξενούνταν, η διευθύντρια ανέφερε ότι οι οποιεσδήποτε διαμορφώσεις χώρων θα έπρεπε να γίνουν με τη συνδρομή αρμόδιου μηχανικού ώστε να είναι λειτουργικά και ασφαλή και τα δύο σχολεία και ότι σε κάθε περίπτωση ο χώρος που παραχωρείται είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του Δήμου.

Είχε προηγηθεί συνάντηση της βουλευτού με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας όπου είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τη μετεγκατάσταση του σχολείου, με τους γονείς να ζητούν 12 αίθουσες όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και όχι 6 που τους παραχωρούν τελικά με αποτέλεσμα τα μαθήματα στα δύο εργαστήρια κλωστοϋντουργίας και μεταξοτυπίας να γίνονται στο διάδρομο.

Επίσης ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε είναι η έλλειψη ειδικοτήτων και το γεγονός ότι απολύτως αναγκαίες ειδικότητες όπως λογοθεραπευτή και ψυχολόγου θα καλύπτουν το σχολείο μόνο ορισμένες ώρες και όχι σε πλήρες ωράριο που είναι επιτακτική ανάγκη. Η βουλευτής δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα με την διευθύντρια Β’θμιας Εκπαίδευσης και τον δήμαρχο κ. Γκιρίνη ως τους πλέον αρμόδιους για το θέμα.

Για τα ζητήματα των σχολείων του νομού μας θα ακολουθήσουν και άλλες επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες και συλλόγους γονέων.

ΕΠΑΛ

Προηγούμενο άρθροΔώδεκα παρεμβάσεις στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά από την κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΒέροια: Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Flex