Εντυπωσιακά τα ευρήματα της πανκύπριας δημοσκόπησης για τις προεδρικές εκλογές

Μειώνει την .. ψαλίδα του ποσοστού του στην πρόθεση ψήφου, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανκύπριας δημοσκόπησης της εταιρείας INTERVIEW για τις επερχόμενες  προεδρικές εκλογές που παρουσίασε κατ αποκλειστικότητα η Βεργίνα Κύπρου, στην ερώτηση «εάν αύριο είχαμε εκλογές ποιον θα ψηφίζατε;» το 33,5% των ερωτηθέντων απάντησε Νίκο Χριστοδουλίδη και το 19,6% τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Με διαφορά δέκα μονάδων οι συμμετέχοντες στην έρευνα κοινής γνώμης έκριναν ως καταλληλότερο για την Προεδρία τον υποψήφιο Αβέρωφ Νεοφύτου (37,2%) έναντι του άλλου υποψήφιου Ανδρέα Μαυρογιάννη (27,9%), ενώ ο υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης απέσπασε ποσοστό προτίμησης  33,5%.

Με θετικό πρόσημο έκρινε το 34% των ερωτηθέντων και την μέχρι τώρα θητεία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ,ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 74% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε πως η χώρα κινείται σε λάθος  κατεύθυνση.

Τι απασχολεί τους πολίτες   

Το εθνικό θέμα της Κύπρου σε ποσοστό 24,6%, η διαφθορά σε ποσοστό 21% και η οικονομία σε ποσοστό 14,2% , είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη στην Κύπρο, όπως κατέδειξε η πανκύπρια δημοσκόπηση της εταιρείας INTERVIEW που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Βεργίνα Κύπρου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Δημοσκόπησης το 31% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσαν Πρόεδρο που να προέρχεται σε ποσοστό 31% από τη Δεξιά/Κεντροδεξιά, έναντι της Αριστεράς/Κεντροαριστεράς που επέλεξε ένα ποσοστό 16%.

Διχασμένη ωστόσο είναι η κοινή γνώμη σε ότι αφορά το κριτήριο επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας . Στην ερώτηση: « Με ποιο κριτήριο θα ψηφίζατε Πρόεδρο της Δημοκρατίας» το 40% απάντησε «να στηρίζεται από το κόμμα που ψηφίζω» και το «37% να είναι ανεξάρτητος».

Δείτε την παρουσίαση της έρευνας.

Προηγούμενο άρθροΈνωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Τι ισχύει για τον ενοικιαστή ενός ακινήτου που πλειστηριάστηκε;
Επόμενο άρθροΝΔ-Παρατηρητήριο Fake News: Fake news της Αυγής για δήθεν κατάθεση παραποιημένου εγγράφου της ΕΥΠ από τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Τσαβδαρίδη