Έντονος ο απόηχος της δέκατης ένατης συνάντησης στην Κορυφή της “Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ”

Πραγματοποιήθηκε η δέκατη ένατη συνάντηση της “Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ” στην Κορυφή στις 2/4/2024.

Όλες οι συναντήσεις έχουν το νόημά τους και την αξία τους, γιατί κατατίθεται η  διάθεση των μελών για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας από μία διαφορετική οπτική γωνία.

Τα θέματα που συζητιούνται δίνουν τη διαφορετικότητα στον τρόπο λειτουργίας της ενσυναίσθησης και της δημιουργίας.

Ένα από τα θέματα, που κυριάρχησε είναι η λειτουργία του ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας. Ένα βασικό θέμα πληροφόρησης, που προκύπτει για την παροχή των υπηρεσιών και είναι άμεσο στις προτεραιότητες της ομάδας. Αναμένεται στην επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο Καμποχώρι να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών – μελών.

Η άντληση των θεμάτων συζήτησης και της συμμετοχής των ενεργών πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο αναδεικνύεται χαρακτηριστικά με φημολογίες του παρελθόντος και τη λειτουργία των αιρετών. Η αφήγηση περιστατικών της λειτουργίας του δημαρχοκεντρικού μοντέλου διοίκησης αποτυπώνεται στις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τη διάσταση, που πήρε το θέμα της ανακύκλωσης των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων, όπως αναδείχθηκε από την ομάδα σε συνεργασία με το ΤΟΕΒ Τρικάλων. Ενημερώθηκε και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( email ), όπως και άλλοι φορείς για το τεράστιο αυτό θέμα, που επωμίζεται ο τόπος εξαιτίας της αδιαφορίας και τη έλλειψης πολιτικής βούλησης από την κυβέρνηση και των εκπροσώπων της.

Το θέμα είναι στις άμεσες προτεραιότητες της ομάδας, όπως και κάθε θέμα, που προκύπτει δίνοντας τη βαρύτητά του.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα, που ανακύπτει από τις αναρτήσεις της ομάδας στο Facebook με την αναφορά της στη φωτοβόλτα στην Κυψέλη, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ότι βοά “Η Τούμπα του Βασιλιά” σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων. Αναμένεται η πολιτική βούληση να ανταποκριθεί στο κάλεσμα αρκετών ετών.

Η καλλιτεχνική ματιά της ομάδας έχει την αξία της, αφού έγινε συζήτηση για την υλοποίηση της αντίστοιχης βούλησης των μελών και την ανάδειξή της με προγραμματισμένη δράση μετά το Πάσχα.

Ακόμη μία φορά δεν απέφυγε η ομάδα να αναφερθεί στα αδέσποτα μετά την επίθεση, που δέχτηκε ένας συμπολίτης μας. Η διοίκηση του δήμου είναι σε σωστή κατεύθυνση με τις τελευταίες ανακοινώσεις και δράσεις, όπως αυτή που προγραμματίζεται σε συνεργασία με τα σχολεία. Τα μέλη θυμήθηκαν να επισημάνουν τη δέσμευση και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να συσκεφθούν με την ομάδα μας για τις προτάσεις, που έχουν κατατεθεί σε αυτό στις 6/3/2024. Ένας διάλογος που προκλήθηκε από την “Ομάδα Δράσεων Ενεργών Πολιτών ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ” δημοσιεύοντας τις θέσεις της στο Facebook και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κάποιες να υλοποιεί και στοχεύοντας στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Αναμένεται να ορισθεί ο χρόνος σύσκεψης, που θα είναι καθοριστικός για τη συμμετοχή στο διάλογο και των επαγγελματιών με την εμπειρία που διαθέτουν. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία κτηνίατρου της Αλεξάνδρειας, που αναφέρθηκε χαρακτηριστικά λέγοντας: “Καμία διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας δεν ζήτησε την άποψη  των κτηνιάτρων για να λύσει το θέμα των αδέσποτων”

Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια, που καταβάλλει η ομάδα για την ανάδειξη της καθημερινότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας και την αποτροπή της από την αδράνεια. Γι΄ αυτό οι συναντήσεις της συνεχίζουν να πραγματοποιούνται και εκτός της πόλης της Αλεξάνδρειας για να δοθεί το έναυσμα να συμμετάσχουν και οι δημότες/σσες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στις συναντήσεις, γιατί δεν έχουν μέσω μεταφοράς, που έτσι και αλλιώς το βιώνουν καθημερινά.

Η επόμενη συνάντηση, όπως προαναφέρθηκε, θα πραγματοποιηθεί στο Καμποχώρι και θα ανακοινωθεί μέσω Facebook, όπως συνηθίζεται.

Προηγούμενο άρθροΔΔΕ Ημαθίας – Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας σχολικού έτους 2023-24
Επόμενο άρθροΕ. Λιακούλη στο OPEN: «Το θρίλερ των γυναικοκτονιών συνεχίζεται σε μια ανεπαρκή Πολιτεία»