Ενημερωτικό δελτίο καταστροφών από το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε την Δ.Ε. Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 23-06-2022 το απόγευμα ξαφνικό μπουρίνι έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Αλεξάνδρειας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας δέχθηκε πάνω από 50 κλήσεις κλήσεις για παροχή βοηθείας και συγκεκριμένα για 128 κοπές δέντρων ύστερα από πτώσεις λόγω της κακοκαιρίας.

  • Ειδικότερα δέχθηκε πάνω από 50 κλήσεις για κοπές δέντρων στην οδό Πρόνου, Μακεδονομάχων, στο 2° Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρειας, στην οδό Καρατάσσου, Καπετάν Άγρα, Σχολείων, Αριστοτέλους, στα ΕΛΤΑ Αλεξάνδρειας, στην Οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, Θεμιστοκλή Σοφούλη, στο Συνοικισμό Αγίου Γεωργίου, στην Πλατεία Παπαντωνίου, στο δρόμο από Λουτρό προς Βρυσάκι, στο Νεοχώρι, στο Νεοχωρόπουλο, στο δρόμο Αλεξάνδρειας προς Νησέλι, στο δρόμο Νησελίου προς Κυψέλη, στο δρόμο Νησελίου προς Πρασινάδα, μπροστά στον «Πράσινο Κήπο» της Αλεξάνδρειας, στο δρόμο Αλεξάνδρειας προς Παλιοχώρι, στις σιδηροδρομικές γραμμές Αλεξάνδρειας, στις σιδηροδρομικές γραμμές Αγίου Γεωργίου προς Λιανοβέργι και κοντά στην είσοδο της VENUS.
  • Για την αντιμετώπιση της καταστροφής η Υπηρεσία μας, επενέβη με τέσσερα (4) πυρ/κα οχήματα και δεκατρείς (13) άνδρες, ενώ συνέδραμε και η Π.Υ. Βέροιας με ένα όχημα και δύο (2) άντρες. Στις ανωτέρω ενέργειες παροχής βοηθείας συμμετείχε η ΕΛΑΣ, η ΔΕΗ και ο Δήμος Αλεξάνδρειας.
  • Το έργο της αντιμετώπισης των συμβάντων συντόνιζε ο Αναπληρωτής Διοικητής Π.Υ. Αλεξάνδρειας Αντιπύραρχος Αρβανιτίδης Χρήστος του Ιωάννη. Παρόν στα συμβάντα και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Ημαθίας Πύραρχος Παλαμούτης Νικόλαος του Ζαφειρίου.
  • Κρίνεται αναγκαίο να ενημερώσουμε ότι η Υπηρεσία μας επιχειρεί μέχρι και σήμερα καθώς οι καταστροφές είναι παρατεταμένες.

Δείτε το Δελτίο Τύπου.

Προηγούμενο άρθροΔ. Αλεξάνδρειας: Ευχαριστήριο για τη συμμετοχή των Δημοτών στην Εθελοντική Αιμοδοσία της Πέμπτης, 23 Ιουνίου 2022
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Γεωργαντά στις πληγείσες από καταστροφές καλλιέργειες της Ξάνθης- Η κυβέρνηση είναι παρούσα- Αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ το ταχύτερο δυνατόν