Ενημερωτική Ημερίδα για την Παχυσαρκία: “Χάνουμε κιλά, κερδίζουμε ζωή”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα με θέμα: “Χάνουμε κιλά κερδίζουμε ζωή”, η οποία διοργανώθηκε από την “ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ”, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παχυσαρκίας.

 

Διακεκριμένοι επιστήμονες Υγείας μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως:

  • Σύνδεση γυναικείας υπογονιμότητας και παχυσαρκίας
  • Συσχέτιση καρκίνου και υψηλού δείκτη μάζας σώματος στις γυναίκες
  • Το φαινόμενο της “γυάλινης οροφής”
  • Παχυσαρκία στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
  • Σύγχρονες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

 

Ο κ. Χ. Παππής, χειρουργός παχυσαρκίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, παρουσίασε μια ενημερωτική ομιλία με τίτλο “Μύθοι και αλήθειες” γύρω από την παχυσαρκία.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συγκινητικές μαρτυρίες ασθενών, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την προσπάθεια μείωσης και διατήρησης του σωματικού τους βάρους, αξιοποιώντας διάφορες θεραπευτικές μεθόδους.

Η Πρόεδρος της “ΙΜΕΡΟΕΣΣΑΣ“, κα Κική Τσιρανίδου, τόνισε την ανάγκη η παχυσαρκία να αναγνωρίζεται ως νόσος και να αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα και συνέπεια, τόσο από τους ασθενείς, όσο και από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τις ατομικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

Το Livemedia ήταν χορηγός ζωντανής μετάδοσης και οπτικοακουστικής κάλυψης της Ημερίδας.

Ημερ κιλ ζωη234 Ημερ κιλ ζωη235

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο της Ημερίδας στο link: https://www.livemedia.gr/imeroessa24

 

Προηγούμενο άρθροΕ. Λιακούλη στον ΣΚΑΪ για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Δυστυχώς, τα επιχειρηματικά συμφέροντα νίκησαν τα ακαδημαϊκά κριτήρια»
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης