Ενημέρωση σχετικά με την κατεδάφιση του πρώην κτηρίου της Αστυνομίας Μελίκης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αρχικά θέλω να επισημάνω ότι ως δημοτική αρχή δεν είμαστε μακριά, από όσους είχαν την άποψη ότι το κτήριο έπρεπε να αναστηλωθεί και να μείνει ως στοιχείο της τοπικής ιστορίας και να μας θυμίζει την δική μας καλή ή κακή ιστορία.

Όμως υπήρχε η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών του άρθρου 42 παρ.1 του Ν. 4030/2011 που έλεγξε το κτήριο στις 21 Ιανουαρίου του 2020, και ομόφωνα αποφάνθηκε ότι το διώροφο κτίσμα του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Μελίκης που βρίσκεται στην οδό Κέννεντυ στο ΟΤ 25 αριθ. Οικοπ. 76, στη Μελίκη Ημαθίας, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτηθεωρείται επικινδύνως ετοιμόρροπο και πρέπει να κατεδαφιστεί.

Η κατάσταση εγκυμονούσε κινδύνους ανεξέλεγκτης κατάρρευσης.

Ο χρόνος μιας ασφαλούς αναστήλωσης και διατήρησης δυστυχώς είχε περάσει.

Μεταξύ λοιπόν του κινδύνου να καταρρεύσει κάποια στιγμή αιφνίδια και της επιλογής να κατεδαφιστεί με προσοχή χάνοντας όμως ένα στοιχείο της τοπικής ιστορίας, επιλέχθηκε από τους αρμοδίους το δεύτερο.

Αυτή είναι η αλήθεια!

Για να απαντηθούν τα όποια καλοπροαίρετα ερωτήματα και για να μην επιχειρείται από κάποιους λίγους ευτυχώς πολιτική εκμετάλλευση ενός γεγονότος στη βάση αναληθών δεδομένων.

%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82 %CE%9D%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82 1

Ο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Σ. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη
Επόμενο άρθροCOSMOTE: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος