Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων ως το 2030, αλλιώς ο ιδιοκτήτης δε θα μπορεί να πουλήσει

Οδηγία ΕΕ: Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων μέχρι το 2030

Αν όχι, ο ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να πουλήσει

Για το αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στα επόμενα χρόνια, μίλησε στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ», στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο πρόεδρος του παρατηρητηρίου τιμών και ακινήτων Ελλάδας και Ν.Α. Ευρώπης Κώστας Γεωργάκος.

Ο κ. Γεωργάκος αναφέρθηκε στην οδηγία της ΕΕ σύμφωνα με την οποία όλα τα ακίνητα θα πρέπει μέχρι το 2030 να αναβαθμιστούν ενεργειακά, διευκρινίζοντας ότι με τον όρο «ακίνητα» εννοεί τα κτίρια κι όχι τα μεμονωμένα σπίτια. « Τα κτίρια πρέπει να αναβαθμιστούν ενεργειακά. Δηλαδή όλη η οικοδομή. Ό,τι είναι κοινόχρηστο. Αν δεν αναβαθμιστεί ενεργειακά, δε θα μπορείς να πουλήσεις» τόνισε, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο «απαξιώνει την περιουσία»

«Είναι πολλοί στις οικοδομές που μπορούν να συνεννοηθούν;» αναρωτήθηκε σημειώνοντας πως το κόστος θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες καθώς «δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που τρέχει αυτή τη στιγμή και δεν προβλέπεται να υπάρξει»

(Από 15’50’’ έως 18’13’’)

 

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ η συνολική αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024