Οι έμμεσοι φόροι «τρώνε» ένα μισθό – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Σημαντική απώλεια που σε αρκετές περιπτώσεις θα φθάνει έως και έναν μισθό τον χρόνο θα έχουν χιλιάδες πολίτες που έχουν αυτοκίνητο, καπνίζουν, μιλούν στο σταθερό τους τηλέφωνο, έχουν συνδρομητική τηλεόραση, πίνουν καφέ ή μπίρα. Πρόκειται για την νέα φοροκαταιγίδα του 2017 που θα κάνει πιο ακριβή την καθημερινότητα όλων των πολιτών.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος Δημήτρης Χριστούλιας δημοσιογράφος της REALnews

Την ίδια στιγμή, επιβολή φορολογικού τέλους και η αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε αυτά τα προϊόντα σε συνδυασμό με την αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% αναμένεται να επιφέρουν νέο πλήγμα κατά 2,3% στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Χιλιάδες φορολογούμενοι έρχονται αντιμέτωποι με νέες φορολογικές επιβαρύνσεις με το κράτος να ρίχνει…νερό στον μύλο της ακρίβειας, σε μια εποχή που η απώλεια των εισοδημάτων για μισθωτούς και συνταξιούχους ξεπερνά το 40% ενώ οι τιμές σε βασικά αγαθά παραμένουν στα ύψη.

Συνολικά, μόνο από την επιβολή των έμμεσων φόρων, υπολογίζεται ότι το 2017 θα βγουν από τις τσέπες των πολιτών 922 εκατ. ευρώ. Προσωπικά, πιστεύω, ότι οι έμμεσοι φόροι είναι άδικοι φόροι. Διότι επιβαρύνουν ακριβώς το ίδιο και τους έχοντες αλλά και τους μη έχοντες. Επίσης, πρόκειται για φόρους που συρρικνώνουν τα εισοδήματα των πολιτών, με αποτέλεσμα να μειώνεται αντίστοιχα και η αγοραστική τους δύναμη. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα πρέπει να σταματήσει να εκπλήσσει κάθε λίγο και λιγάκι του Έλληνες φορολογούμενους.

Θα πρέπει να θεσπίσει ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, έτσι ώστε να γνωρίζουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες πόσους φόρους θα πληρώνουν.

Προηγούμενο άρθροΟ μεγάλος ιδεολογικός πόλεμος – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΣυνταγή: Κραμπλ με μήλα και σως – TV “E” – Ο Έμβολος χορηγός (βίντεο)
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ