Ελληνική Λύση: Ομιλία του βουλευτή Σερρών Κων. Μπούμπα για τη ΛΑΡΚΟ

Ομιλία του βουλευτή Σερρών Κων. Μπούμπα για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/904 σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον» (4η συνεδρίαση) (08/10/2020)

Άλλα ήθελα να πω και άλλα θα πω, γιατί βλέπω ότι το νομοσχέδιο έχει πλαστικό περίβλημα, δηλαδή, δεν είναι βιοδιασπώμενο. Το να έρχονται τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, θολώνουν τα νερά και πρέπει ξεκάθαρα να τοποθετηθεί η Κυβέρνηση, όπου γενικά το μήνυμα της είναι ότι δεν λέει ψέματα, αλλά καθυστερεί την αλήθεια, όπως έλεγα. 1.031 επιχειρήσεις στην Ελλάδα με πλαστικά, 16 χιλιάδες εργαζόμενοι θα πρέπει να πάνε σε κάθετη βιομηχανική μονάδες σε ό,τι αφορά τα βιοδιασπώμενα. Τι θα γίνουν αυτοί; Θα οδηγηθούμε σε στρατιές ανέργων και πρέπει να το πει ξεκάθαρα ο Υπουργός, ο οποίος κατά τα λατινικά «veni vidi vici» σήμερα, ήλθον, είδον, ενίκησον και έφυγον.

Λοιπόν, ΛΑΡΚΟ. Πρέπει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό προστάζει η ευρωπαϊκή οδηγία. Γιατί γίνεται αυτό με την ΛΑΡΚΟ; Μήπως γιατί η διαιτησία έβγαλε ότι τα μεταλλεία του Αγίου Ανδρέα και το εργοστάσιο της Λάρυμνας πρέπει να μείνουν σε δημόσιο χαρακτήρα; Αυτό το παραβλέπουμε; Η διαδικασία τι προβλέπει; Ότι πρέπει να γίνει ένας πλειοδοτικός νομότυπος διαγωνισμός εντός 30 ημερών. Αν αυτό δεν ευοδώσει, επαναλαμβάνεται. Μετά πάμε σε ανοιχτό διαγωνισμό. Θα υπάρχουν οι πιστωτές, όπου θα διεκδικήσουν τα οφειλόμενα.

Συνεχίζεται η διαδικασία. Αν δεν επιτευχθεί να πουληθεί το 75% της ΛΑΡΚΟ στον ενεργειακό τομέα, τότε ο ειδικός διαχειριστής μπορεί, κυρίες και κύριοι, να κηρύξει πτώχευση στη ΛΑΡΚΟ. Να το πουν αυτό. Δεν είναι απλά να πουληθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο η ΛΑΡΚΟ, κύριε Σιμόπουλε, που λέτε που αντιδρούμε γι’ αυτές τις διάφορες τροπολογίες. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Γιατί θέλουμε τη ΛΑΡΚΟ; Γιατί είναι μία νικελοβιομηχανία.

Τι σημαίνει νικέλιο; Μπαταρίες. Τι σημαίνει νικέλιο; Ηλεκτροκίνηση, παρακαλώ. Τι υπέγραψε η κυβέρνηση για την Ηλεκτροκίνηση; Άρα θέλουμε τη ΛΑΡΚΟ. Για να μην πάω παλιά από την υπόθεση Αθανασούλα στην δεκαετία του ΄50 και ξέρουμε γιατί υποβαθμίστηκε η ΛΑΡΚΟ. Πείτε, λοιπόν, θα πουληθεί με διαδικασία νομότυπη 30 ημερών; Θα πάμε μετά σε ανοιχτό διαγωνισμό; Τι θα ζητήσουν οι πιστωτές; Μήπως οδηγηθούμε σε πτώχευση σε ό,τι αφορά και τα μεταλλεία της Καστοριάς, της Εύβοιας του Αγίου Ανδρέα και της Λάρυμνας;

Προηγούμενο άρθροΟ Στέλιος Πέτσας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»
Επόμενο άρθροΕ.Π.Η.: “Η Ημαθία στηρίζει Καρδίτσα”