Ελληνική Λύση: Ομιλία Κων.Μπούμπα στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ομιλία του Βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνου Μπούμπα στην ολομέλεια της Βουλής με θέμα: Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας».

Το ρητό που υπάρχει στην Πολεμική Αεροπορία, το απόλυτο ρητό, είναι ότι κανέναν δεν έχουμε αφήσει εκεί πάνω. Αντιλαμβάνεσθε τι λέει αυτό. Αυτό που λένε οι αεροπόροι μας είναι ότι η ομαλή προσγείωση γίνεται από μεγάλη τύχη. Η δεύτερη ομαλή προσγείωση γίνεται από απόλυτη τύχη. Η τρίτη προσγείωση, κυρίες και κύριοι, είναι ψέμα. Δεν μπορεί να είναι ομαλή. Αυτό το λέμε για να τονίσουμε το ηθικό και των Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Από την πρώτη στιγμή ως Ελληνική Λύση σάς έχουμε πει ότι πρέπει να θωρακιστούμε, να «αστακοποιηθούμε», να γίνουμε μια χώρα που μπορεί να υποστηρίξει τον αέρα, τη θάλασσα και τη στεριά. Θα πρέπει όμως συνάμα να ενισχύσουμε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Τι θέλω να πω; Το καλύτερο αεροπλάνο του κόσμου να φέρεις, με τα πιο προηγμένα συστήματα, αν δεν είναι ικανοποιημένοι οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν γίνεται τίποτα. Όλα γίνονται με το ανθρώπινο  δυναμικό.

Αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε. Δεν μπορούμε σήμερα να έχουμε πιλότους με 1.100 ευρώ μισθό τον μήνα και να περιμένουν να κάνουν πτητικά για να μπορέσουν να πάρουν κάτι παραπάνω. Μόνο ένα εικοσιτετράωρο να ζήσει κάποιος σε μια μοίρα αεροσκαφών, θα δείτε τι βιώνουν οι οικογένειές τους, διότι τα σπίτια τους είναι μέσα στα αεροδρόμια και δεν ξέρουν εάν θα ξαναγυρίσουν.

Ξέρετε, η απογείωση -λένε στην Αεροπορία- είναι προαιρετική, η προσγείωση όμως είναι υποχρεωτική.

Κύριε Υφυπουργέ, κύριε Στεφανή, επειδή είστε μαυροσκούφης, θα πρέπει να δείτε και τους πρασινοσκούφηδες. Σας το έχω πει. Είναι η Αεροπορία και οι αλεξιπτωτιστές. Δεν μπορεί να είναι ενσωματωμένο το επίδομα συντήρησης του εξαμήνου μέσα στον μισθό. Όταν υπηρέτησα στους αλεξιπτωτιστές, ξέρετε πώς το περιμέναμε αυτό το επίδομα; Ως μάννα εξ ουρανού. Χάνουν χρήματα. Δείτε το. Είστε ευαίσθητος στα στρατιωτικά ζητήματα.

Τώρα θα μπορούσα να αναφερθώ σε πάρα πολλά ζητήματα, αλλά εδώ, κύριοι, σας το είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σας το είπαν ο Αντώνης Μυλωνάκης, ο Βασίλειος Βιλιάρδος, ο Κώστας Χήτας, οι ομοϊδεάτες μου. Διακρατική συμφωνία, όχι απλά συμφωνία με γαλλικές εταιρείες και ουαί και αλίμονο αν αφήσουμε τα αεροπλάνα γυμνά. Ο γαλλικός τύπος έλεγε ότι θα μας παραχωρούσαν οκτώ «Rafale» και όχι έξι. Θέμα κόστους ενδεχομένως ήταν, διότι διαβάζω κάποιους στρατιωτικούς αναλυτές και ίσα-ίσα που είναι-δεν είναι ούτε μια μοίρα είκοσι αεροσκαφών.

Άρα, η λύση είναι πρόσκαιρη και η «αστυνόμευση», εντός εισαγωγικών, στον αέρα θα είναι σε περιορισμένο χώρο. Άρα θα χρειαστούμε και άλλα αεροσκάφη και αυτό είναι η αλήθεια, ίσως γιατί είναι διαχρονικό αυτό το ρητό που έλεγε ο μεγάλος Θουκυδίδης: «Έστιν ο πόλεμος ουχ όπλων το πλέον, αλλά δαπάνης δι ήν τα όπλα ωφελεί». Αυτό το ρητό, κύριοι, είναι διαχρονικό. Ο πόλεμος δεν γίνεται με τα όπλα, γίνεται με τις δαπάνες. Γειτονιά μας δεν είναι οι Ιταλοί. Η Ελβετία, όπως σας το έχουμε πει η Ελληνική Λύση και ο κ. Βελόπουλος, εξοπλίζεται στα όπλα παρόλο που δεν έχει πρόβλημα και έχει ενισχύσει την Εθνοφυλακή, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε ούτε Λιχτενστάιν ούτε Ελβετία. Έχουμε την ιμπεριαλιστική τάση της Τουρκίας.

Σας καλώ από σήμερα, κύριοι, να αναπτύξουμε άλλες σχέσεις με τη Γαλλία. «Ελλάς-Γαλλία συμμαχία», λέει ο λαός. Από την εποχή των Ρωμαϊκών χρόνων είχαμε αγαστές σχέσεις με τους Γαλάτες. Να θυμίσω ότι ο Αδαμάντιος Κοραής, ο Ρήγας Βελεστινλής, ο Αντώνιος Κυριαζής γαλουχήθηκαν με το γαλλικό πνεύμα. Από τη Γαλλική Επανάσταση του 1889 επηρεαστήκαμε για την ανεξαρτησία, της οποίας γιορτάζουμε τα 200 χρόνια. Στο κίνημα των Μωραιτών συμμετείχαν οι Γάλλοι. Το μόνο μεμπτό σημείο ήταν όταν έχασε τις εκλογές ο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Νοέμβριο του 1920. Η ιστορία μάς δείχνει τον δρόμο.

Πρέπει, επίσης, να πω ότι οι Κύπριοι έχουν κάνει ήδη σύμβαση για να έχει ναυτική βάση το De Gaulle στο νησί της Αφροδίτης και θα ονομάζεται «Ευάγγελος Φλωράκης». Το υπέγραψε ο Υπουργός της Κύπρου με την Florence Parly της Γαλλίας πριν από λίγους μήνες, διότι οι Γάλλοι θέλουν να παρέχουν βοήθεια.

Να θυμίσω ακόμη ότι οι μεγαλύτεροι Γάλλοι στρατηγοί ήταν αυτοί που εκπαίδευσαν τον ελληνικό στρατό. Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να αναδείξουμε τους φιλέλληνες μέσα από τη Γαλλία, όπως για παράδειγμα ο Κάρολος Φαβιέρος.

Θέλω να πω ότι η ιστορία είναι το μάθημα που οδηγεί τους πολιτικούς να μην κάνουν λάθη στο μέλλον ή να επιχειρήσουν να κάνουν κάποια πράγματα τα οποία ήταν ορθά τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρετε, αν κάνουμε μια λελογισμένη διαχειριστική πολιτική -που το λέει και ο Βελόπουλος- με τις ανεξάρτητες αρχές, θα εξοικονομήσουμε χρήματα για να θωρακιστούμε. Να θωρακίσουμε, λοιπόν, την αεροπορία μας και να αγκαλιάσουμε και τους πιλότους που δίνουν καθημερινή μάχη εκεί ψηλά και είμαστε υποχρεωμένοι να τους κατεβάζουμε σώους.

Το λέω αυτό διότι και μόνο η λέξη «Rafale» στα γαλλικά είναι θηλυκού γένους. Τι σημαίνει; Απότομη ριπή αέρα. Αυτήν την απότομη ριπή αέρα για να φυσήξει ένας άλλος αέρας στις Ένοπλες Δυνάμεις την έχουμε ανάγκη. Έτσι θα επιστρέψουν και τα παιδιά μας, έτσι θα είναι και υπερήφανη η ομογένεια, διότι πρέπει να είμαστε μια ισχυρή χώρα, η οποία θα αποτρέψει κάθε κίνδυνο.

Κλείνοντας, για όλα αυτά που λέμε περί διαπραγμάτευσης για διερευνητικές, θα υπενθυμίσω για μια ακόμη φορά την ιστορία. Το «mea culpa» του 1988 στο Νταβός ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και στον Οζάλ γιατί ειπώθηκε; Διότι λανθασμένα πήγαμε στο διάλογο και μας απαγόρευσαν οι Τούρκοι να κάνουμε έρευνες στη θάλασσα. Και ξέρετε, το σημείο επαφής -ο Βελόπουλος μάς είχε σώσει τότε- από Στρογγύλη, Μεγίστη και Ρω, το σημείο που θέλουν οι Τούρκοι -το ξέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος, στα παιδικά μας χρόνια έχουμε κάποτε βρεθεί στην Καβάλα- είναι στη θέση «Μπάμπουρας».

Το ξέρετε, κύριε Υπουργέ, δέκα ναυτικά μίλια από τη Θάσο, εκεί είναι το «κυρίως πιάτο». Και όταν η «Ενεργειακή Αιγαίου» ήθελε να κάνει έρευνες μετά από τριάντα χρόνια, γιατί μας δέσμευσε η συμφωνία του Νταβός, έκανε τις έρευνες, ενώ τα ίδια τα Ελληνικά Πετρέλαια τής το απαγόρευαν, δηλαδή εμείς οι ίδιοι απαγορεύαμε να κάνουμε γεωτρήσεις. Το μεγαλύτερο κοίτασμα, λοιπόν, είναι δέκα ναυτικά μίλια από την ακτή του Αη Γιάννη της Θάσου. Εκεί είναι κυρίως οι βλέψεις των Τούρκων.

Το 1991, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης – Ντεμιρέλ το ίδιο λάθος, στο Νταβός το θέμα για τα Σκόπια με αυτή την επαίσχυντη συμφωνία. Όλα στο Νταβός «μαγειρεύονται».

Άρα, λοιπόν, με βάση αυτά τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν, πώς θα πορευτούμε στο μέλλον για να πάμε σε έναν ατέρμονο διάλογο με την ιμπεριαλιστική τάση της Τουρκίας για να διαπραγματευτούμε τι; Τον τίτλο ιδιοκτησίας;

Θα είμαστε υπέρ της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά να αγκαλιάσουμε και τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων για να έχουμε ηθικό ακμαιότατο. Να αγκαλιάσουμε περισσότερο και ένα εθνικό αμυντικό δόγμα, κυρίες και κύριοι, με την Κύπρο, διότι η Τουρκία με τον πυρηνικό αντιδραστήρα του «Ακουγιού» θα είναι πυρηνική δύναμη που καταπατά και τη συνθήκη της Βασιλείας και το έχουμε καταγγείλει ως Ελληνική Λύση.

Κλείνοντας, θα πω το εξής: Πώς θα εμπιστευτείς μια Γερμανία; Σαρανταένα άρματα μάχης Leopard-2Α4 λίγο πριν το κορωνοϊό με όλα αυτά και λίγο πριν βγει για ψάρεμα το ORUC REIS στο Αιγαίο, κουβάλησαν στο ψευδοκράτος της ντροπής. Οι ίδιοι οι Γερμανοί τούς εξοπλίζουν και με τις πλάτες τους μεταφέρουν εξοπλισμό στα Κατεχόμενα. Δείτε το, γιατί οφείλουμε στις επόμενες γενεές να ανεβάσουμε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Προηγούμενο άρθροΑντιπροσωπεία της ΝΔ στο ψηφιακό συνέδριο του CDU
Επόμενο άρθροΜιχαηλίδης Δημήτριος: Ζεστές ελπιδοφόρες ευχές στην … παγωνιά