Έλεγχοι στα σύνορα για το παρεμπόριο – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Δέσμη σημαντικών μέτρων για τον περιορισμό του παρεμπορίου σε όλο το φάσμα της ελληνικής αγοράς, αναμένεται να υλοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή περιλαμβάνει νέους σταθμούς ελέγχου με μηχανήματα X-Ray στις πύλες εισόδου της χώρας. Μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο ένα μηχάνημα X-Ray στα σύνορα και συγκεκριμένα  στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα. Στόχος είναι να εξοπλιστούν με X-Ray και άλλες πύλες εισόδου όπως για παράδειγμα στους Εύζωνες, στους Κήπους, στην Εξοχή και στην Κρυσταλλοπηγή. Με αυτόν τον τρόπο οι ελεγκτικές Αρχές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων θέλουν να απλώσουν ένα δίχτυ ασφαλείας στα σύνορα της χώρας από τον νομό Ιωαννίνων μέχρι τον Έβρο, περιοχές από όπου και πραγματοποιείται η είσοδος του μεγαλύτερου όγκου παραποιημένων προϊόντων.

Όπως επισημαίνουν γνώστες του θέματος εάν δεν δεσμευθούν τα απομιμητικά προϊόντα κατά την είσοδό τους στην χώρα, τότε είναι πολύ δύσκολο να εντοπισθούν όταν θα φτάσουν στα σημεία χονδρικής ή λιανικής πώλησης. Επισημαίνουν δε ότι ακόμη και να αυξηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι έλεγχοι στα σημεία πώλησης, θα κατασχεθεί ένα πολύ μικρό ποσοστό των απομιμητικών προϊόντων που θα έχουν εισαχθεί στην ελληνική αγορά.

Προηγούμενο άρθροΟ Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Ένα «Μπαρακούντα» λες να φέρει την άνοιξη;
Επόμενο άρθροΤο Ταμείο Ανάκαμψης ξεκινάει, η Ούρσουλα έρχεται – Γράφει ο Χρήστος Παγώνης
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ