Έλα πάρε –πάρε, τ’ αφεντικό τρελάθηκε… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είδα με πολύ μεγάλη προσοχή –και εξ αιτίας της επαγγελματικής διαστροφής- τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά και να συνεντευξιάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ομολογώ ότι το πρώτο που σκέφτηκα είναι η κλασική φράση περί του δολοφόνου που γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος! Εκεί, το φθινόπωρο του 2014, ο Αλέξης Τσίπρας με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» έταξε στον αφελή Έλληνα, τον ουρανό με τ’ άστρα. Από το ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, μέχρι ότι θα διώξει τη Μέρκελ και θα σκίσει το μνημόνιο μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο… Κι άλλα πολλά. Που όλοι τα γνωρίζουμε. Όπως γνωρίζουμε πια και τι έκανε…

Τι μπορούμε να πούμε; Ίσως το πιο απλό: Χρόνος βγαίνει, χρόνος μπαίνει ο Αλέξης ίδιος μένει…  Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν, σαν να μη πέρασε μια ημέρα, λες κι οι Έλληνες έχουν πιει κάποιο  μαγικό ζωμό που προκαλεί αμνησία, χωρίς να κάνει για μια ακόμη μια φορά αυτοκριτική κι αφού χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη… ψεύτη που εξαπάτησε τους Έλληνες, έταξε πάλι την άμμο της θάλασσας.

Η χώρα, είπε,  χρειάζεται ένα ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Το οποίο επεξεργάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ (δεν μας είπε φυσικά με ποιους) και περιλαμβάνει 11 μέτρα έκτακτης ανάγκης που θα … υλοποιούσε ο ίδιος, αν τον κάναμε πάλι πρωθυπουργό αύριο το πρωί!

Κατ’ αρχάς, αναρωτιέμαι, γιατί μόνο 11 μέτρα κι όχι 15, 25 ή και 105; Τους έπιασαν τσιγκουνιές εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Αφού όλα στο μιλητό και στο τζάμπα είναι, από το γνωστό λεφτόδεντρο!  Κι επιπλέον πώς θα τα υλοποιούσε; Σαν το σκίσιμο των μνημονίων μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο;

Ας δούμε όμως τα 11 μέτρα που ΘΑ υλοποιούσε ο Τσίπρας ΑΝ γινόταν αύριο πρωί πρωθυπουργός:

Μέτρο 1+2: 30.000 προσλήψεις σε υγεία/παιδεία. (Κόστος 1 δις)

Μέτρο 3: πλήρης επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και του 40% του μισθού όλων των εργαζομένων, όλων των επιχειρήσεων, για όσο κρατάει η κρίση. (Κόστος περίπου 20 δις!)

Μέτρο 4: επίδομα έκτακτης ανάγκης σε όλους όσοι έχουν πληγεί, με ελάχιστο 400 ευρώ μηνιαίως. (Κόστος 0,5 δις)

Μέτρο 5: μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις, 2000 ευρώ ανά εργαζόμενο, (Κόστος 2 δις)

Μέτρο 6: μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%,

Μέτρο 7: επιδότηση 40% στα ενοίκια των επιχειρήσεων,

Μέτρο 8: επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες. (Κόστος χοντρικά 2 δις)

Μέτρο 9: κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης σε όλα τα εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ (Κόστος 1,5 δις)

Μέτρο 10: μόνιμη κατάργηση τέλους επιτηδεύματος (κόστος 0,5 δις)

Μέτρο 11: μόνιμη μείωση προκαταβολής φόρου στο 50% (Κόστος 1 δις)

Συμπεράσματα: Το σύνολο των προτάσεων αγγίζει τα 30 δις!  Όλα αυτά τα νέα μέτρα, αποτελούν ολική ανατροπή της φορολογικής πολιτικής της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ κυβέρνησης!!

Μιλάμε λοιπόν για νεφελώματα της Αριστεράς και του Τσίπρα. Για πολιτική θολούρα, άγνοια ή συνειδητά ψεύδη. Μιλάμε για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα του ενός που αποφασίζει μόνος και δεν διαβουλεύεται με κανέναν.

«Είμαστε προϊόν της εξέλιξης. Ένα κόμμα που μεγάλωσε και ωρίμασε αναλαμβάνοντας το τιμόνι της χώρας σε ιστορικές στιγμές. Ένα κόμμα που δεν έπαψε ποτέ να μετασχηματίζεται, να μαθαίνει, να ακούει, να κατανοεί, να σκέφτεται, να αλλάζει», είπε ο Τσίπρας.

Μα δεν είναι αυτό το ζήτημα/πρόβλημα. Αλίμονο αν τα κόμματα δεν άλλαζαν.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν άλλαξαν  και νομίζουν ότι άλλαξαν, ενώ εξακολουθούν και λαϊκίζουν, λένε ψέματα, δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Τσίπρας είναι απολύτως ταυτισμένος στη συλλογική συνείδηση, με το ψέμα, την κωλοτούμπα, την διάψευση όσων υπόσχονταν.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνει το παραμικρό ν’ αλλάξει έστω και προσχηματικά την ταύτισή του με την αναξιοπιστία. Κι αποδείχτηκε πάλι στη Θεσσαλονίκη όπου μοίρασε πάλι άλλα 30 δις!

Κι εδώ τίθενται ερωτήματα: Δεν καταλαβαίνει ο ίδιος ότι είναι αναξιόπιστος; Δεν του το επισημαίνει κάποιος δικός του άνθρωπος; Δεν καταλαβαίνει τις δημοσκοπήσεις στις οποίες βλέπει τη σκόνη του Μητσοτάκη;

Τι να πούμε; Μπορεί να μη το καταλαβαίνει αλλά ίσως να μη μπορεί ν’ ασκήσει αλλιώς πολιτική…