ΕΛ.ΑΣ.: Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών εξιχνιάστηκαν κλοπές που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πιερία

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών εξιχνιάστηκαν κλοπές που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πιερία

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής

Με το πρόσχημα πώλησης θρησκευτικών εικόνων, αλλά και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα

Η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 5 περιπτώσεων κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής, που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο σε περιοχές της Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Πιερίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών γυναικών, μίας ανήλικης ημεδαπής και ενός ημεδαπού άνδρα, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού, διέπρατταν κλοπές από οικίες κυρίως με το πρόσχημα πώλησης θρησκευτικών εικόνων, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 7 έως 18 Ιανουαρίου του 2023 διέπραξαν:

  • 4 κλοπές από οικίες σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πιερία, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο,
  • 1 απόπειρα κλοπής από οικία σε περιοχή της Χαλκιδικής και
  • 1 κλοπή από ηλικιωμένο σε περιοχή της Χαλκιδικής, όπου με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησαν αναλήψεις χρημάτων ύψους 2.500 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Προηγούμενο άρθροΠόλεμος στην Ουκρανία: Η μαζική απομάκρυνση κατοίκων συνεχίζεται μετά την καταστροφή του φράγματος
Επόμενο άρθροΕΛ.ΑΣ.: Στοχευμένες δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία κατά της διάδοσης των ναρκωτικών