Έκθεση ζωγραφικής και βίντεο: “ΥΠΕΡΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΘΟΝΗ” της Έλενας Παρθενοπούλου

Η ατομική έκθεση της Έλενας Παρθενοπούλου με τίτλο «Υπερπραγματικό: άνθρωπος και οθόνη», παρουσιάζεται στη Νάουσα με την υποστήριξη του Δήμου, ένα μήνα μετά την αποφοίτησή της από τη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας.

Η καλλιτέχνης στην έκθεση διερευνά ένα σύγχρονο ζήτημα που ταλανίζει την ζωή των περισσότερων ανθρώπων στη σημερινή κοινωνία: τον εθισμό και την παθητικότητα στην ψηφιακή οθόνη.Μέσω της συνύπαρξης βίντεο και ζωγραφικής, η έκθεση αναδεικνύει την αντίθεση ανάμεσα στον Βατό Άνθρωπο, που βιώνει την αυθεντική εμπειρία και τον Δυνητικό Υβριδικό Άνθρωπο, που αφομοιώνεται στον ψηφιακό κόσμο, όπως τον περιγράφει ο φιλόσοφος Jean Baudrillard στην έννοια της Υπερπραγματικότητας.

Το βίντεο αποτυπώνει τη στασιμότητα και την απορρόφηση του σώματος στον ψηφιακό χώρο. Η ζωγραφική, με την μορφή της διάχυτης ακουαρέλας, την υλικότητα και την οργανικότητά της, αναδεικνύει την ανθρώπινη φύση, τα συναισθήματα και την επαφή με τον πραγματικό κόσμο.

Μια εγκατάσταση που προβληματίζει, εμπνέει και καλεί το κοινό να σκεφτεί τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και τεχνολογίας. Να αναλογιστεί τη σχέση σώματος–οθόνης–χώρου και να επανεξετάσει την ποιότητα της δικής του καθημερινής ζωής.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 20 Δεκεμβρίου 2025, 19.00
ΧΩΡΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: Πολυχώρος Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς», Κτίριο Βέτλανς
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 20-23 Δεκεμβρίου 2025
ΩΡΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 10:00-14:30 & 17:30-22:00

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο Συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας για το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ
Επόμενο άρθρο«Η αρχή του κόσμου»: Μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, σήμερα, στην Εστία Μουσών