Εκπαιδεύσεις ανανηπτών από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2021-2022 οι τρεις εκπαιδεύσεις με Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση στην Βασική Υποστήριξη Ζωής και την Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή που οργάνωσε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) τα Σάββατα 19/3/2022, 26/3/2022 και 14/5/2022.

 

Συμμετείχαν περίπου 100 μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου και  3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας καθώς και επαγγελματίες υγείας αλλά και απλοί πολίτες.

Οι εκπαιδεύσεις ξεκίνησαν με γενική ενημέρωση και θεωρία και ακολούθησε βιωματικό μέρος σε ομάδες των πέντε. Στους εκπαιδευόμενους απονεμήθηκε Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό από το European Resuscitation Council (ERC), δόθηκε εγχειρίδιο με οδηγίες του ERC και σχετικός φάκελος.

Το ERC παρέχει το πρότυπο, κατευθυντήριες γραμμές και εκπαίδευση για την ανάνηψη στην Ευρώπη, και πιστοποιεί τους επιμέρους παρόχους. Η ΕΕΕΠΦ είναι πιστοποιημένο από το ERC, επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την ενθάρρυνση και προώθηση της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο αντικείμενο της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε υγειονομικούς και τον γενικό πληθυσμό χρησιμοποιώντας δίκτυο εθελοντών.

Ευχαριστούμε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ για την προσφορά σάντουιτς και χυμού στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, τις μαθήτριες του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ για τα εδέσματα και το ΔΙΕΚ Βέροιας για την παραχώρηση δύο ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους  εθελοντές εκπαιδευτές της ΕΕΕΠΦ, που ταξίδεψαν από την Θεσσαλονίκη και την Καστοριά για να μας εκπαιδεύσουν αλλά και για την επί σειρά ετών ανθρωπιστική τους προσφορά.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τις απόφοιτες μαθήτριες 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας Τσιρανίδου Γεωργία και Χρυσοστομίδου Μαρία που με τις εκπαιδεύσεις αυτές (συμμετείχαν ως βοηθοί εκπαιδευτές), συμπλήρωσαν τις απαιτήσεις και τους απονεμήθηκε ο τίτλος της «Εκπαιδεύτριας BLS/AED, full instructor». Ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους τον Δεκέμβριο του 2019 στην πρώτη εκπαίδευση που οργάνωσε το ΕΚ και σήμερα είναι πλέον εκπαιδεύτριες. Κορίτσια συγχαρητήρια, είμαστε περήφανοι για εσάς.

Ευχαριστούμε τις συναδέλφους νοσηλεύτριες κ. Αλεξάνδρα Παπαγιάννη υπεύθυνη κατεύθυνσης νοσηλευτικής του ΕΚ και κ. Σιφνιάδου Δέσποινα για την συμβολή τους στην εκπαίδευση.

Ευχαριστούμε την συνάδελφο κ. Μαρία Μαχαίρα υπεύθυνη του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΚ για την ιδέα της να τοποθετήσει τον απινιδωτή συμβολικά πάνω στο πολύχρωμο δένδρο της ζωής και επιμελήθηκε το πολύ όμορφο αυτό έργο που κοσμεί τον χώρο μπροστά στα γραφεία του ΕΚ.

Και τέλος ευχαριστούμε την ψυχή της οργάνωσης των εκπαιδεύσεων BLS/AED, την συνάδελφο νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Κούτλα που αναδεικνύοντας την έννοια του εκπαιδευτικού λειτουργού, και χάρη στις συνεχείς προσπάθειες, το απαράμιλλο πάθος και ζήλο της, εκπαιδεύτηκαν από το 2019 πάνω από 200 άτομα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και πρόσκοποι. 200 πολίτες που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο, ξέρουν πώς να ξεγελάσουν τον θάνατο, φύλακες άγγελοι του πολύτιμου δώρου της ζωής.

Παραδίδουμε στην κοινωνία της Βέροιας ανανήπτες με γνώσεις και δεξιότητες που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή!! Ο αγώνας συνεχίζεται!! Η κοινωνία αλλάζει και είμαστε περήφανοι για όλη αυτή την προσπάθεια!!

Το σχολείο ανοικτό στην κοινωνία!!

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει δωρεάν προληπτικές δερματολογικές εξετάσεις για τα άτομα που δραστηριοποιούνται σε παραθαλάσσια επαγγέλματα
Επόμενο άρθροΧρηματοδότηση της ελληνικής ναυτιλίας από τις τράπεζες