Εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ισραηλινής Ένωσης: Απονομιμοποίηση του Ισραήλ: Το αποδεκτό πρόσωπο του αντισημιτισμού

Μαζί με τους εκλεκτούς συναδέλφους μου ευρωβουλευτές, τον πρώην πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Traian Basescu και την πρώην υπουργό εθνικής αμύνης της Πολωνίας, Anna Fotyga

είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στην κατάμεστη αίθουσα «Aldo Moro» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ισραηλινό Υπουργό Δημοσίας Ασφάλειας, Gilad Erdan, ο οποίος μίλησε για τη σύνδεση μεταξύ του αντισημιτισμού και της ρητορικής του Κινήματος BDS.

Εισηγήσεις επίσης έκαναν η Συντονίστρια της Ε.Ε. για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, Katharina Von Schnurbein και o Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, Elan Carr.

Σε μία εποχή όπου οι αντισημιτικές πράξεις  αυξάνονται ολοένα και περισσότερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι επιτακτική ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας κατά των διακρίσεων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. H απόρριψη της μισαλλοδοξίας είναι θεμελιώδης αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεπερνά πολιτικά κόμματα και αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής. Παραμένω προσωπικά αφοσιωμένη στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού.

 

Shanah tovah!

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πολλούς φίλους γιορτάσαμε την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά ”Rosh Hashanah”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πρέσβεις, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαικής Επιτροπής και ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, ανάμεσα τους ο εκλεκτός φίλος, βουλευτής και πρώην υπουργός δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο εξοχότατος πρέσβης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, Διονύσιος Καλαμβρέζος και η εξοχότατη πρέσβης της Φινλανδίας, Hanna Katariina Lehtinen.

Ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Ισραηλινή Ένωση για το shofar που κοσμεί από σήμερα το γραφείο μου στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Ο Antonio López-Istúriz White πρόεδρος της αντιπροσωπείας ΕΕ-Ισραήλ

Είχα την τιμή να προτείνω εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) τον κ. Antonio López-Istúriz White για πρόεδρο της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ισραήλ.

Ο κ. Istúriz White, ο οποίος είναι και Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, εξελέγη ομόφωνα.

Σιδεροκέφαλος!