Εκδικητικοί προς τον ιδιωτικό τομέα – Γράφει o Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σκέφτομαι ότι ο συριζαϊσμός, ομού μετά του πολακισμού, αποτελούν μια απίστευτη κι ελεεινή πολιτική κουλτούρα. Που ήδη μας στοίχισε άνω των 100 δις από το πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ θα μας έρθουν κι άλλα φέσια στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

Γράφει o συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι θλιβερό το γεγονός, αλλά αυτό που θα παραλάβει η  νέα κυβέρνηση θα προκαλέσει σεισμό. Ειδικά στις ΔΕΚΟ, με προεξάρχουσα τη ΔΕΗ, τη ΛΑΡΚΟ και τα ΕΛΤΑ.

Η γενική εντύπωση είναι πως οι κάπου 15.000 Συριζαίοι που σκορπίστηκαν από το κόμμα, από το Μαξίμου και από τις διασυνδέσεις τους… (όπως λέει και η κυρία Τασία) στις κρατικές επιχειρήσεις συμπεριφέρθηκαν περισσότερο σαν καταληψίες παρά ως διορισμένοι ευνοϊκά από το κόμμα, όπως συνηθίζεται.

Προετοιμαστείτε: Δεν θα βρεθεί  κρατικό μονοπώλιο (ΔΕΚΟ) που να μην έχει βάλει χέρι στα ταμεία του κράτους, στους φόρους και στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι δανειστές τα ξέρουν και μας έχουν κόψει κουστούμι πολλών δισ. ευρώ…

Προετοιμαστείτε: Μια εν υπνώσει βόμβα αποτελεί το γεγονός ότι το κράτος έχει αφήσει και μεγάλη γκάμα προμηθευτών ιδιωτών με φέσια, με παγωμένες πληρωμές και  άγνωστη την τύχη της εξόφλησης.  Τα κρατικά μονοπώλια σε ενέργεια, στις μεταφορές, στα νερά και σε κρατικές υποδομές ενώ χρειάστηκαν συνεργασίες με ιδιώτες έδειξαν συμπεριφορά αποικιοκράτη Ινδίας ή Αφρικής που θεωρεί ότι έχει κάνει μεγάλη χάρη στον ιδιώτη με τη δουλειά που του έδωσε… Και καλά θα κάνει, ο επάρατος επιχειρηματίας… να σκάσει και να περιμένει… πότε θα πάρει τα λεφτά του.

Ξέρετε κάτι; Ποτέ δεν ήταν ιδανική η λειτουργία στις σχέσεις κράτους προμηθευτών ή κράτους και κατασκευαστών έργων δόμων ή εγκαταστάσεων. Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν γιατί το ελληνικό κράτος δεν έχει μάθει να υπηρετεί τον πολίτη αλλά να το υπηρετεί ο ιδιώτης πολίτης, χάνοντας και την επιχείρησή του.

Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια απίστευτη  αναξιοπρέπεια της 4ετίας ΣΥΡΙΖΑ από Διοικήσεις των ΔΕΚΟ και από συμβούλους υπουργείων και υπουργών. Στη συμπεριφορά τους προς τον προμηθευτή ή τον συνεργαζόμενο ιδιωτικό όμιλο όχι με πολιτισμένη τακτική συνεργάτη αλλά με νοοτροπία του αφέντη κράτους προς το σίχαμα… ιδιώτη που λόγω ανάγκης συνεργάστηκε μαζί του.

Οι τύποι αυτοί λειτούργησαν/ κυβέρνησαν εκδικητικά προς τον ιδιωτικό τομέα. Οι …δεν πληρώνω, επί παραδείγματι,  του ΣΥΡΙΖΑ, ως τρακαδόροι, ήταν η προέκταση των καταληψιών του 3-4% της βάσης του, που βεβαίως και δεν εκφράζει ιδεολογία αλλά ό,τι του κατέβει, αρκεί να κάτσει στον λαό!!

Οι δεν πληρώνομαι… όμως (φθάνουν το 45% των ιδιωτών εργαζόμενων) είναι ανάμεσα στα θύματα της νοοτροπίας ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα συναντήσεις αλλού.

Κρατάμε το κράτος όσο μπορούμε (ακόμη και με ζημιές) να βολευτούμε εμείς (ως ανεπάγγελτοι Αριστεροί) ενώ, ταυτόχρονα, βγάζουμε και το άχτι μας… στον ιδιώτη, εχθρό της κοινωνίας, αφήνοντάς τον (ως προμηθευτή) απλήρωτο.

Αν αυτός δεν έχει να δώσει μισθούς στους δικούς του εργαζόμενους, μας είναι αδιάφορο.

Σε ιδιώτες δουλεύουν. Ας πρόσεχαν…