Είμαστε εσαεί όμηροι μειοψηφιών – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν από ένα –ενάμιση μήνα, συζητούσαμε για την πανδημία και με δέος διαπιστώναμε ότι καθημερινά φεύγουν από τη ζωή τόσοι συνάνθρωποί μας, όσοι θα γέμιζαν ένα λεωφορείο! Σήμερα, με φρίκη διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός των συνανθρώπων μας που φεύγουν, θα γέμιζαν δυο λεωφορεία! Είναι φρικώδες!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κοίταξα τα στοιχεία των εμβολιασμών. Έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 7 εκ. συμπατριώτες μας, αλλά παραμένουν ανεμβολίαστες κρίσιμες μάζες. Σχεδόν 600 χιλιάδες άνθρωποι άνω των 60 (!!!) ενώ ΜΟΝΟ το 55% του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδας είναι εμβολιασμένο.

Ταυτοχρόνως, τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και ήδη αναβάλλονται τακτικά χειρουργεία για πολλούς συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας. Γεγονός που παραβιάζει ουσιαστικά το δικαίωμα ανθρώπων στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Δηλαδή την πιο σημαντική παροχή της Πολιτείας.

Ξέρετε κάτι; Συνηθίσαμε σε όλα αυτά. Γίναμε αισχρά κυνικοί! Ακούμε ότι πέθαναν 100 άνθρωποι και το προσπερνάμε σαν να μη συνέβη τίποτα, για να πάμε να δούμε το σήριαλ ή το ριάλιτι της προτίμησή μας. Ακούμε ότι αναβλήθηκε το χειρουργείο ενός καρκινοπαθούς –έστω κι αν δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση-  και το προσπερνάμε σε λίγα δευτερόλεπτα.

Βλέπουμε στην τηλεόραση (τους δίνεται άλλωστε άπλετος χρόνος) ανεμβολίαστους κι αντιεμβολιαστές να προπαγανδίζουν τον ανορθολογισμό τους, κουνάμε με νόημα το κεφάλι μας και πάμε παρακάτω. Ακούμε  τον παππά που λέει ότι η μάσκα προσβάλλει τον Θεό και δεν του λέει κάποιος …παππά άντε ξυρίσου!

Βλέπουμε τον πίνακα (προχθές δημοσιεύθηκε πανευρωπαϊκά) που αναφέρει ότι το επίπεδο αντιεμβολιασμού ανά χώρα, συναρτάται στενά με τον αριθμό των θανάτων! Στον πίνακα είναι απολύτως σαφές ότι η χώρα μας είναι πάλι όμηρος μιας ακόμη μειοψηφίας. Όπως συμβαίνει κατά κόρον στην Ελλάδα.

Ας μη ξεχνάμε: Δέκα άνθρωποι διαμαρτύρονται για ότι τους καπνίσει, κλείνουν έναν δρόμο και κρατούν ομήρους χιλιάδες άλλους! Ουδείς νοιάζεται. Κι όποιος πάει να επέμβει τον χαρακτηρίζει η Αριστερά (που υποθάλπει κάθε ανακατωσούρα) …φασίστα!

Δυο –τρείς –πέντε μαθητές κλείνουν σχολεία και κρατούν εκτός της γνώσης χιλιάδες άλλους. Θεωρείται δημοκρατικό τους δικαίωμα κι ας είναι φασισμός!

Τα ίδια στα Πανεπιστήμια. Με πρυτάνεις, καθηγητές και φοιτητές ομήρους μικρών μειοψηφιών. Που θεωρούν ότι το να κτίσουν τα γραφεία των διδασκόντων αποτελεί δημοκρατικό τους δικαίωμα!

Τα ίδια παντού. Παντού στη ζωή μας ,οι μικρές μειοψηφίες την καθορίζουν. Έχουμε διαβρωθεί, έχουμε συνηθίσει. Κι αυτή η τακτική, αυτή η κουλτούρα ζωής έχει στιγματίσει την κοινωνία. Την έχει καταστήσει κυνική κι αδιάφορη. Τα ίδια και τώρα. Παρακολουθούν οι πάντες την τρέλα του κάθε αντικοινωνικού αντιεμβολιαστή και περιμένουν απλώς να δράσουν κάποιοι άλλοι. Υποκύπτουμε στην αντιεπιστημονική υστερία των ολίγων που μας κρατάνε ομήρους.

Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον. Δεν μπορεί να ξέρει κάποιος αν φτάσουμε και πάλι σε lockdown ή σε διάφορα λουκέτα. Μα αν φτάσουμε είναι βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί από την ομηρία της κοινωνίας από μια μειοψηφία. Η οποία αρνείται αντικοινωνικά και άκρως φασιστικά τον σεβασμό της υγείας του διπλανού της και σε τελική ανάλυση την ίδια τη δημοκρατία.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου 2021
Επόμενο άρθροΝέα κυβέρνηση στη Γερμανία: Αναφορά στις σχέσεις με Ελλάδα, Ουκρανία και Πολωνία στην προγραμματική συμφωνία
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.