ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Θεσσαλονίκη- Zootechnia: Αέρα υπαίθρου έφεραν, στο κέντρο της πόλης, 30 άλογα διαφόρων φυλών

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Αέρα υπαίθρου έφεραν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης περίπου 30 άλογα ελληνικών φυλών (αλλά και ισπανικά και φρίζιαν), καλπάζοντας αγέρωχα και προσελκύοντας πάνω τους τα βλέμματα των περαστικών. Τα άλογα φιλοξενούνται στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ, εκεί όπου για 8η χρονιά φέτος φιλοξενείται το καθιερωμένο πλέον «Σαλόνι Αλόγου» στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία Zootechnia (2-5/2).
«Είμαστε δίπλα σας και θα συνεχίσουμε», διαβεβαίωσε, νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς όλους όσοι ασχολούνται με την εκτροφή αλόγων και δίνουν το «παρών» στο «Σαλόνι Αλόγου», που αποτελεί κάθε φορά ατραξιόν στη Zootechnia.
Έχοντας πάρει την απαιτούμενη άδεια από την Τροχαία Θεσσαλονίκης, τα 30 άλογα βγήκαν από το περίπτερο 17 της ΔΕΘ και κατευθύνθηκαν στην νότια πύλη, απ’ όπου βγήκαν και ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Με περήφανο βηματισμό, κάλπασαν επί της οδού Τσιμισκή, κατέβηκαν από την Εθνικής Αμύνης και περνώντας μπροστά από τον Λευκό Πύργο, κινήθηκαν στην παραλιακή, με κατεύθυνση το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο σημείο αυτό στάθμευσαν και αφέθηκαν στα χάδια μικρών και μεγάλων, ενώ όλοι επιδίωξαν να φωτογραφηθούν μαζί τους. 

Γ.Ρεπορτάζ: Έλενα Αλεξιάδου / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αγγελάκης
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Κως: Διπλή καταδίωξη διακινητών μεταναστών από το Λιμενικό – Ακινητοποιήθηκαν με πυροβολισμούς
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Βαθιά συγκίνηση και βουβός πόνος στην κηδεία του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom Ευ. Τσιτλακίδη