ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Θεσσαλονίκη – Το τελευταίο αντίο στην Κατερίνα Βελλίδη

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Θεσσαλονίκη – Το τελευταίο αντίο στην Κατερίνα Βελλίδη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο ναό του Αγίου Φωτίου για να αποχαιρετήσει την Κατερίνα Βελλίδη που έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 75 χρονών. Κόρη του δημοσιογράφου Ιωάννη Βελλίδη (1909-1978), ιδιοκτήτη και διευθυντή της εφημερίδας «Μακεδονία» και ιδρυτή της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη». Η Κατερίνα Βελλίδη γεννήθηκε τον Φεβρουάριο 1947. Σπούδασε στις σχολές Μωραΐτη και Χιλ και αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης και από το Τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης. Παντρεύτηκε τον διπλωματικό υπάλληλο στην Ελβετία Σταμάτη Γεωργίου, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη.

Μετά το θάνατο του πατέρα της, η διεύθυνση του εκδοτικού συγκροτήματος της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης πέρασε αρχικά στη μητέρα της, Άννα Βελλίδη, και μετά το 1980 στην ίδια. Το καλοκαίρι του 1996 το εκδοτικό συγκρότημα Τύπου ανέστειλε τη λειτουργία του, λόγω χρεών. Η εφημερίδα «Μακεδονία» κυκλοφόρησε εκ νέου στις αρχές του 1998, με νέο ιδιοκτήτη. Η ίδια έγραψε το βιβλίο με τίτλο «Ήταν βαρύς ο χειμώνας που γεννήθηκα», το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 από τις Εκδόσεις «Λιβάνη», και σε αυτό περιέγραψε την ιστορία του εκδοτικού συγκροτήματος και τη δική της.

Δηλώσεις:

Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Αντώνης Κούρτης, δημοσιογράφος

Δώρα Αυγέρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β Θεσσαλονίκης

Νίκος Δημαράς, δημοσιογράφος

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αγγελάκης Γ. 
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Εορτασμός της Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Σύνταγμα
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Άσκηση Πολεμικού Ναυτικού ΛΟΓΧΗ