ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Θεσσαλονίκη: Εξακόσιοι φοιτητές Ιατρικής παρακολούθησαν τρισδιάστατα 3D ρομποτική επέμβαση

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Θεσσαλονίκη: Εξακόσιοι φοιτητές Ιατρικής παρακολούθησαν τρισδιάστατα 3D ρομποτική επέμβαση που μεταδόθηκε για πρώτη φορά ζωντανά από το χειρουργείο του Ιατρικού Αθηνών

Μία 3D χειρουργική επέμβαση σε 67χρονη γυναίκα με διαφραγματοκήλη, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και χολολιθίαση, που πραγματοποιήθηκε ρομποτικά στο Ιατρικό Αθηνών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως μεταδόθηκε ζωντανά τρισδιάστατα στο πλαίσιο του 25ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας & 13ου Διεθνούς Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Η επέμβαση, την οποία παρακολούθησαν περίπου 600 φοιτητές φορώντας ειδικά γυαλιά που τους επέτρεπαν να έχουν τρισδιάστατη εικόνα, πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή της Κλινικής Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής, του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, οποίος είναι και επιστημονικός διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με το τελευταίας τεχνολογίας ρομπότ Da Vinci Xi ,που απέκτησε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στις αρχές του 2019 ενώ στη διάρκειά της ο χειρουργός έβλεπε τρισδιάστατα τα όργανα της ασθενούς που χειρουργούσε χάρη σε κάμερα που παρείχε τη δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης .

Δηλώσεις- Ομιλίες: Ζωντανό χειρουργείο: Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης- Χειρουργός 1. Νίνα Φαναροπούλου- Φοιτήτρια ιατρικής ΑΠΘ 2. Χρήστος Μίκας- Φοιτητής ιατρικής ΑΠΘ 3. Βιργινία Σακαγιάννη-Φοιτήτρια ιατρικής ΑΠΘ 4. Γιώργος Λαλές- πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου 5. Χρήστος Αποστολόπουλος- Aντιπρόεδρος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

AΠΕ-ΜΠΕ/Φωτοπούλου Α.